Αν κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε αυγοσαλάτα ή άλλο πιάτο με βραστό αυγό και δυσκολεύεστε στο καθάρισμά τους, τότε ο σεφ James Tahhan, μας δίνει τη λύση. Για την τεχνική, θα χρειαστείτε τρία απλά πράγματα: βραστά αυγά, μια μικρή κατσαρόλα με καπάκι και λίγο νερό.
1. Πάρτε τα βραστά αυγά και τοποθετήστε τα ένα ένα στη μικρή κατσαρόλα, όπου θα έχετε γεμίσει με 2-3 εκατοστά νερό. Είναι καλύτερο να τα αφήσετε να κρυώσουν λίγο για μερικά λεπτά, πριν ξεκινήσετε.
2. Στη συνέχεια, κλείστε το καπάκι και κρατήστε δυνατά τη λαβή. Τοποθετήστε τη κατσαρόλα σε επίπεδη επιφάνεια, όπως πάγκο κοπής και κουνήστε δεξιά-αριστερά με απότομες κινήσεις για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
3. Αφαιρέστε το καπάκι και βγάλτε το αυγό από το νερό. Σε αυτό το σημείο, το τσόφλι θα έχει σχεδόν αφαιρεθεί και μόνο του.
Δείτε τον σεφ να κάνει την τεχνική στην πράξη στο βίντεο που ακολουθεί:
Credit: TipHero