DIY

18 Πανέξυπνα Κόλπα για να Κάνετε τα Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά σας να Διαρκούν πολύ Περισσότερο!

Μερικές φορές όταν κοιτάζουμε στο ψυγείο, βλέπουμε με απογοήτευση χαλασμένα φρούτα και λαχανικά, πιστεύοντας ότι κάναμε τη σωστή κίνηση να τα συντηρήσουμε.

Σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, με τον καλύτερο τρόπο συντήρησής τους.

Πριν τοποθετήσουμε φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο, δεν πλένουμε τίποτα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να ξεπλύνετε την προστατευτική τους μεμβράνη, η οποία αποτρέπει την μούχλα και την αποσύνθεση.

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να είναι στεγνά, διαφορετικά η υγρασία δημιουργεί μύκητες. Απλώστε μερικές απορροφητικές χαρτοπετσέτες για να απορροφηθεί η περιττή υγρασία.

Το άγουρο αβοκάντο για να ωριμάσει, το τοποθετούμε σε χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις ωριμάσει, το βάζουμε σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο.

Τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα αγγούρια δε θα φυλάμε στο ψυγείο. Η πιπεριά χάνει το άρωμά της, η ντομάτα γίνεται σκληρή και άγευστη και το αγγούρι γεμίζει γλίτσα. Επίσης δε φυλάμε άγουρα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο, και μόνο όταν ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου τα βάζουμε ψυγείο.

Οι μπανάνες στο ψυγείο μαυρίζουν και χάνουν τη γεύση τους. Τις φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου και τυλίγουμε το κοτσάνι τους με πλαστική μεμβράνη για να παραμείνουν φρέσκες.

Τα καθαρισμένα και κομμένα λαχανικά, όπως καρότα και σέλινο, διατηρούνται σε νερό στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Τα φρούτα και τα λαχανικά τα τοποθετούμε στη ζεστή ζώνη του ψυγείου, στα ειδικά καλάθια. Όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία, τόσο λιγότερο άρωμα και γεύση θα έχουν.

Όταν ωριμάζουν ορισμένα φρούτα εκπέμπουν αιθυλένιο και καλό είναι να μη βρίσκονται δίπλα σε άλλα γιατί μπορεί να χαλάσουν. Τέτοια είναι οι μπανάνες, τα βερίκοκα, τα πεπόνια, τα αχλάδια, τα δαμάσκηνα, τα μάνγκο και οι ντομάτες.

Φυλάμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια ξεχωριστά, διαφορετικά οι πατάτες θα αρχίσουν να βγάζουν ρίζες.

Το σκόρδο και τα κρεμμύδια αγαπούν το σκοτάδι. Μπορείτε να τα φυλάξετε σε χάρτινες συσκευασίες, όπου θα έχετε κάνει τρυπούλες για αέρα.

Οι πατάτες χαλάνε στον ήλιο και μπορεί να γίνουν επικίνδυνες για βρώση. Το ιδανικό είναι τις φυλάξετε σε σκιερό μέρος σε καλάθια.

Αν τοποθετήσουμε μερικά μήλα στις πατάτες, τότε θα διατηρήσουν για περισσότερο χρονικό διάστημα τα θρεπτικά τους συστατικά.

Τα σπαράγγια τα φυλάμε σαν μπουκέτο λουλουδιών μέσα σε νερό. Έτσι διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι λατρεύουν την υγρασία. Μπορούμε να βάλουμε το κοτσάνι του μπρόκολου σε νερό και να σκεπάσουμε τη κορυφή με υγρή πετσέτα. Το κουνουπίδι μπορούμε να το φυλάξουμε με τον ίδιο τρόπο με υγρή πετσέτα ή με πλαστική μεμβράνη, όπου θα έχουμε κάνει τρυπούλες για εξαερισμό.

Τα λαχανικά που φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου, πρέπει να αερίζονται επαρκώς. Το ιδανικό είναι να φυλάσσονται σε ανοιχτά καλάθια και όχι σε κλειστά συρτάρια κουζίνας.

Το σέλινο παραμένει φρέσκο στο ψυγείο, αν το τυλίξουμε μέσα σε αλουμινόχαρτο, και όχι σε πλαστική μεμβράνη, καθώς μπορεί να χάσει τη φρεσκάδα του.

Τις ντομάτες τις κρατάμε εκτός ψυγείου με το κοτσάνι προς τα πάνω, για να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό.

Τα σταφύλια παραμένουν φρέσκα σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο και όχι σε μεγάλες ποσότητες, καθώς το βάρος τους μπορεί να συμπιέσει αυτά που είναι κάτω.

Credit: adme.ru

Related posts

Αν δείτε αυτή την κουκίδα στο κινητό σας… κλείστε το αμέσως

Καθαρίστε το σίδερο σας με ένα παλιό κόλπο της γιαγιάς μόνο σε 30 δευτερόλεπτα

Πρоσоχή: Αuτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να δένετε πάνω στην βαλίτσα τίποτα