Όπως και πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα πώς πρέπει να αποθηκεύουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας για να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο καιρό.
Γι’αυτό, μαθαίνοντας πώς να αποθηκεύσουμε τα λαχανικά μας, θα σώσει από άσχημες εμπειρίες, αλλά θα μας γλυτώσει και αρκετά χρήματα.
Δείτε παρακάτω αυτά τα 4 συνηθισμένα λαχανικά που πιθανώς αποθηκεύατε λάθος και ποιος είναι ο σωστός τρόπος!
1. Τα σπαράγγια τα φυλάμε σαν μπουκέτο λουλουδιών μέσα σε νερό. Έτσι διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.
2. Παρόμοια με τα σπαράγγια, ο βασιλικός χρειάζεται επίσης νερό. Κόψτε το κάτω μέρος του και βάλτε το σε ζεστό νερό. Βάζοντας από πάνω μία πλαστική σακούλα, θα σταματήσετε την οξείδωση και θα διατηρηθεί περισσότερο. Διατηρείτε εκτός ψυγείου!
3. Τις ντομάτες τις κρατάμε εκτός ψυγείου με το κοτσάνι προς τα κάτω, για να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό.
4. Το σέλινο παραμένει φρέσκο στο ψυγείο, αν το τυλίξουμε μέσα σε αλουμινόχαρτο, και όχι σε πλαστική μεμβράνη, καθώς μπορεί να χάσει τη φρεσκάδα του.
Credit: diply.com