DIY

9+1 Έξυπνα Κόλπα για να Καταλάβετε αν ένα Ρούχο είναι Καλής Ποιότητας ή όχι. Δώστε Βάση στο 7ο!

Όταν αγοράζουμε ένα ρούχο ή αξεσουάρ, θέλουμε να είναι ποιοτικό. Αλλά στην πραγματικότητα, τα ρούχα μαζεύουν ή σκίζονται ακόμα και μετά το πρώτο πλύσιμο.

Σας παρουσιάζουμε 10 κόλπα για να μάθετε να ξεχωρίζετε τα ποιοτικά προϊόντα και να μην σπαταλάτε άσκοπα τα χρήματα σας.

10. Ελέγξτε την ποιότητα του βαμβακιού πιέζοντας το.

Πιάστε το ρούχο και πιέστε το για μερικά δευτερόλεπτα. Αν μετά από αυτό το ύφασμα μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί, τότε σημαίνει ότι έχει υποστεί επεξεργασία με ειδικό προϊόν για να διατηρεί το σχήμα του. Τέτοια ρούχα μετά το πρώτο πλύσιμο θα δείχνουν σαν κουρέλια.

9. Τραβήξτε τις ραφές για να δείτε τα κενά.

Τα ρούχα καλής ποιότητας έχουν πυκνές ραφές. Τραβήξτε ελαφρά τις ραφές. Αν δείτε κενά, τότε το ρούχο είναι κακής ποιότητας.

8. Αποφύγετε τα ακάλυπτα φερμουάρ

Αγοράζετε ρούχα στα οποία τα μεταλλικά φερμουάρ είναι καλυμμένα με ένα κομμάτι υφάσματος: είναι πιο αξιόπιστα και διαρκούν περισσότερο. Τα πλαστικά φερμουάρ σπάνε εύκολα και είναι δείγμα κακής ποιότητας.

7. Σιγουρευτείτε ότι το στρίφωμα είναι αρκετά φαρδύ.

Το στρίφωμα στα παντελόνια και τις φούστες πρέπει να είναι μέχρι 4 εκατοστά, ενώ στις μπλούζες και τα πουκάμισα περίπου 2 εκατοστά. Αν δεν υπάρχει στρίφωμα ή είναι πολύ μικρό, τότε το ρούχο είναι χαμηλής ποιότητας.

6. Τεντώστε το ύφασμα.

Ένα προϊόν καλής ποιότητας θα διατηρεί πάντα το σχήμα του. Πάρτε ένα ελαστικό ρούχο, τεντώστε το και μετά αφήστε το. Αν χάσει το σχήμα του, τότε είναι χαμηλής ποιότητας.

5. Βεβαιωθείτε ότι το φερμουάρ έχει ίσο μήκος από κάθε πλευρά.

Τα φερμουάρ στα ρούχα πρέπει να έχουν ίσο μήκος ή ακόμα και να ταιριάζουν με το χρώμα του ρούχου.

4. Προσοχή στην ετικέτα.

Τα φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, το μετάξι και το μαλλί είναι πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά από τα συνθετικά. Ωστόσο, το 100% βαμβάκι μπορεί να μαζέψει μετά το πλύσιμο. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να διαλέγετε ρούχα με μια προσθήκη συνθετικών υφασμάτων (5- 30%), όπως βισκόζη, πολυεστέρα ή νάιλον. Αυτά τα ρούχα δεν ξεχειλώνουν και διαρκούν περισσότερο.

3. Βεβαιωθείτε ότι οι ραφές και οι κλωστές ταιριάζουν.

Ελέγξτε τα σχέδια και τα χρώματα των κλωστών. Αν τα μοτίβα δεν ταιριάζουν και οι ραφές έχουν γίνει με κλωστές διαφορετικού χρώματος, είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι το ρούχο φτιάχτηκε βιαστικά. Σε αυτή την περίπτωση προτεραιότητα ήταν η ποσότητα και όχι η ποιότητα.

2. Ελέγξτε τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες.

Όταν οι κατασκευαστές φτιάχνουν ένα προϊόν κακής ποιότητας ή μια απομίμηση, δεν προσέχουν τις λεπτομέρειες. Γι’αυτό καλό είναι να ελέγχετε τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες πριν αγοράσετε κάτι. Τα κουμπιά θα πρέπει να είναι καλά ραμμένα και να μην κρέμονται κλωστές. Οι κουμπότρυπες θα πρέπει να είναι ανοιγμένες και ραμμένες σωστά.

1. Κοιτάξτε το χρώμα στις πτυχές.

Αν το χρώμα στα λουράκια ή το κούμπωμα φαίνεται ξεθωριασμένο ή αφήνει σημάδια, τότε η τσάντα είναι κακής ποιότητας. Το ίδιο ισχύει και αν ένα μέρος της τσάντας έχει πιο ανοιχτό ή σκούρο χρώμα από το υπόλοιπο. Το χρώμα αυτό θα ξεθωριάσει μετά από μερικά πλυσίματα.

Credit: brightside.me

Related posts

Αν δείτε αυτή την κουκίδα στο κινητό σας… κλείστε το αμέσως

Καθαρίστε το σίδερο σας με ένα παλιό κόλπο της γιαγιάς μόνο σε 30 δευτερόλεπτα

Πρоσоχή: Αuτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να δένετε πάνω στην βαλίτσα τίποτα