Φαίνεται πολύ νόστιμο, αλλά και δύσκολο να το φτιάξεις. Είναι όμως πιο απλό από ότι δείχνει.
Για να φτιάξετε αυτό το κοκτέιλ θα χρειαστείτε τουλάχιστον 4 από αυτά τα 5 εργαλεία – το εργαλείο συγκόλλησης είναι προαιρετικό.
Πάρτε το εργαλείο γέμισης με μπαχαρικά, ένα μικρό σφυράκι, ένα χωνί και μία φόρμα για παγάκια σε σχήμα μπάλας. Το εργαλείο συγκόλλησης δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι χρήσιμο για να τρυπήσετε την μπάλα από πάγο αργότερα.
Βήμα 1: φτιάξτε την μπάλα από πάγο. Γεμίστε τη φόρμα με νερό και αφήστε το στην κατάψυξη μέχρι το εξωτερικό να έχει πάχος 6 χιλιοστά.
Μπορεί να πάρει μέχρι και 3 ώρες, εξαρτάται από τη θερμοκρασία της κατάψυξης. Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τη φόρμα ανάποδα στα μισά της διαδικασίας για να γίνει η μπάλα ομοιόμορφη.
Βήμα 2: Όταν σχηματιστεί η μπάλα, κάντε μια τρύπα στην κορυφή.
Εδώ είναι χρήσιμο το εργαλείο συγκόλλησης, αλλά μπορείτε να κάνετε την τρύπα και με το εργαλείο για τα μπαχαρικά. Τσεκάρετε αν η τρύπα είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το χωνί.
Βήμα 3: βγάλτε το νερό που περισσεύει από το εσωτερικό της μπάλας.
Μπορεί να σκεφτήκατε, «γιατί να μην χύσω απλά το νερό;» Λόγω του μικρού μεγέθους της τρύπας και της ποσότητας του νερού μέσα στη μπάλα, θα είναι πιο δύσκολο από ότι φαίνεται.
Βήμα 4: φτιάξτε το αγαπημένο σας κοκτέιλ και βάλτε το μέσα στη μπάλα με τη βοήθεια του χωνιού.
Δεν έχει σημασία τι κοκτέιλ είναι, αρκεί να το γεμίσετε μέχρι το άνοιγμα.
Στο τέλος έχετε έτοιμο το κοκτέιλ σας μέσα στη μπάλα. Χρησιμοποιήστε ένα σφυράκι όταν το σερβίρετε στους επισκέπτες.
Είναι σίγουρα εντυπωσιακό – μπορείτε και να το γαρνίρετε.
Credit: omgfacts.com