Έχεις αναρωτηθεί γιατί πλέον τα καζανάκια έχουν δύο κουμπιά;
Κόλπα: Τα δυο κουμπιά στο καζανάκι
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ το μικρότερο χρησιμοποιεί λιγότερο νερό στην περίπτωση που δεν χρειάζεσαι όλο το νερό του δοχείου. Λιγότερη κατανάλωση, περισσότερη προστασία των φυσικών πόρων.
Μπορεί το τελευταίο διάστημα η επικαιρότητα να επικεντρώνεται γύρω από ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, εξίσου σημαντικός, ωστόσο, είναι και ο έλεγχος της κατανάλωσης νερού. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, σχεδόν το μισό της κατανάλωσης νερού ενός νοικοκυριού γίνεται στο χώρο του μπάνιου, με το καζανάκι να είναι ο βασικός… υπεύθυνος.
Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται:
1) Η αποφυγή ρίψης απορριμμάτων στη λεκάνη. Κι αυτό γιατί στην προκειμένη περίπτωση αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το καζανάκι.
2) Εάν το καζανάκι σας είναι παλιό, τότε φροντίστε να το αντικαταστήστε με κάποιο που θα διαθέτει δυνατότητα διπλής ροής. Σύμφωνα με την ΔΕΥΑ Κοζάνης, τα καζανάκια αυτά έχουν δύο κουμπιά: ένα για μικρή ροή και ένα με μεγαλύτερη ροή, ανάλογα με την ανάγκη. Εάν πάλι δεν είναι εύκολη η αντικατάσταση τότε μπορείτε κάλλιστα να τοποθετήσετε μέσα στη δεξαμενή ένα πλαστικό μπουκάλι, για να μειωθεί ο όγκος του νερού που παροχετεύεται. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το κουμπί στο καζανάκι, δηλαδή, αυτό δεν επανέρχεται στη θέση του μετά τη χρήση, αφήνοντας το νερό να τρέχει συνεχώς, αντικαταστήστε το ή ρυθμίστε τη ροή.
3) Ελέγξτε για διαρροή το καζανάκι της τουαλέτας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την προσθήκη χρώματος ζαχαροπλαστικής. Εάν υπάρχει διαρροή, το χρώμα θα εμφανιστεί μέσα σε 30 λεπτά. Προσοχή: Θυμηθείτε να ξεπλύνετε τη δεξαμενή μόλις γίνει η δοκιμή για την αποφυγή χρωματισμού των τοιχωμάτων της δεξαμενής. Παράλληλά, τσεκάρετε την εγκατάσταση για φθαρμένα ή διαβρωμένα μέρη. Τα περισσότερα εξαρτήματα εγκαθίστανται εύκολα και είναι άμεσα διαθέσιμα με μικρό οικονομικό κόστος.
Πέρα από το καζανάκι, γενικότερα συστήνεται η όσο το δυνατόν μικρότερη παραμονή στο ντους ή εναλλακτικά η αντικατάσταση του τηλεφώνου της ντουζιέρας με άλλο, χαμηλότερης ροής (στο εμπόριο κυκλοφορούν βρύσες, όπου μπορεί να ρυθμιστεί η ροή, χωρίς να επηρεαστεί η αναλογία ζεστού και κρύου νερού), αλλά και το κλείσιμο της βρύσης όταν, για παράδειγμα, βουρτσίζετε τα δόντια σας ή πλένετε τα χέρια σας.
Το κόλπο με το κρασί για να βγάλεις τα πιο γκλιτεράτα Πασχαλινά αυγά
Η πιο εύκολη τεχνική για να βάψουμε τα Πασχαλινά αυγά με γκλίτερ, με ζάχαρη και κρασί.
Κόλπα: Γκλιτεράτα Πασχαλινά αυγά
Η μέθοδος για τα Πασχαλινά αυγά που έριξε το TikTok.
Φέτος το Πάσχα με κρασί και ζάχαρη, θα φτιάξουμε Πασχαλινά αυγά που θα θυμίζουν μικρά κοσμήματα. Εντυπωσιακά Πασχαλινά αυγά σε σκούρο μοβ με γκλίτερ, με την πιο εύκολη μέθοδο που ανακαλύψαμε στο TikTok. Βρίσκεται στην κορυφή των προβολών για φέτος.
Τα Πασχαλινά αυγά στην Ελλάδα έχουν παραδοσιακά χρώμα κόκκινο, όμως πολλές φορές έχουμε πειραματιστεί και με άλλες αποχρώσεις αλλά και σχέδια. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μας ρωτάτε “πώς μπορούμε να βάλουμε γκλίτερ στα αυγά χωρίς να είναι ανθυγιεινά;“.
Βρήκαμε λοιπόν για εσάς μία μοναδική τεχνική με κρασί και ζάχαρη που θα κάνει τα Πασχαλινά αυγά να λάμπουν λες και το γκλίτερ είναι από κάποιο καλλυντικό που σας περίσσεψε! Η τεχνική αυτή βρίσκεται στη κορυφή των προβολών στο TikTok και όχι άδικα. Διαβάστε παρακάτω:
Θα χρειαστούμε:
600 ml χυμός σταφυλιού ή κόκκινο κρασί
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
6 έως 10 αυγά
Διαδικασία
Ανακατεύουμε τον χυμό σταφυλιού ή το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας ξύδι και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μια κατσαρόλα. Τοποθετούμε προσεκτικά τα αυγά στο κρύο υγρό και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και αφήνουμε τα αυγά να βράσουν για 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην σπάσουμε τα αυγά, ώστε ο χυμός να μην εισχωρήσει στο εσωτερικό τους.
Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βράσιμο, για να μην σπάσουν. Μετά το βράσιμο, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να μουλιάσουν στο υγρό για τουλάχιστον 12 ώρες.
Με αυτόν τον τρόπο, σχηματίζεται η λαμπερή ζαχαρένια επίστρωση γύρω από τα αυγά που μοιάζει με γκλίτερ. Αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα με μια λαβίδα ή κουτάλι και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν πλήρως.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τη διαδικασία: