Η πιο εύκολη τεχνική για να βάψουμε τα Πασχαλινά αυγά με γκλίτερ, με ζάχαρη και κρασί.
Κόλπα: Γκλιτεράτα Πασχαλινά αυγά
Η μέθοδος για τα Πασχαλινά αυγά που έριξε το TikTok.
Φέτος το Πάσχα με κρασί και ζάχαρη, θα φτιάξουμε Πασχαλινά αυγά που θα θυμίζουν μικρά κοσμήματα. Εντυπωσιακά Πασχαλινά αυγά σε σκούρο μοβ με γκλίτερ, με την πιο εύκολη μέθοδο που ανακαλύψαμε στο TikTok. Βρίσκεται στην κορυφή των προβολών για φέτος.
Τα Πασχαλινά αυγά στην Ελλάδα έχουν παραδοσιακά χρώμα κόκκινο, όμως πολλές φορές έχουμε πειραματιστεί και με άλλες αποχρώσεις αλλά και σχέδια. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μας ρωτάτε “πώς μπορούμε να βάλουμε γκλίτερ στα αυγά χωρίς να είναι ανθυγιεινά;“.
Βρήκαμε λοιπόν για εσάς μία μοναδική τεχνική με κρασί και ζάχαρη που θα κάνει τα Πασχαλινά αυγά να λάμπουν λες και το γκλίτερ είναι από κάποιο καλλυντικό που σας περίσσεψε! Η τεχνική αυτή βρίσκεται στη κορυφή των προβολών στο TikTok και όχι άδικα. Διαβάστε παρακάτω:
Θα χρειαστούμε:
600 ml χυμός σταφυλιού ή κόκκινο κρασί
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
6 έως 10 αυγά
Διαδικασία
Ανακατεύουμε τον χυμό σταφυλιού ή το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας ξύδι και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μια κατσαρόλα. Τοποθετούμε προσεκτικά τα αυγά στο κρύο υγρό και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και αφήνουμε τα αυγά να βράσουν για 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην σπάσουμε τα αυγά, ώστε ο χυμός να μην εισχωρήσει στο εσωτερικό τους.
Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βράσιμο, για να μην σπάσουν. Μετά το βράσιμο, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να μουλιάσουν στο υγρό για τουλάχιστον 12 ώρες.
Με αυτόν τον τρόπο, σχηματίζεται η λαμπερή ζαχαρένια επίστρωση γύρω από τα αυγά που μοιάζει με γκλίτερ. Αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα με μια λαβίδα ή κουτάλι και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν πλήρως.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τη διαδικασία: