Άργος: Αμόκ για τον αμύθητο θησαυρό – Η μαρτυρία που έβαλε «φωτιές» (pics) - Fanpage

Άργος: Αμόκ για τον αμύθητο θησαυρό – Η μαρτυρία που έβαλε «φωτιές» (pics)

Σκηνές που παραπέμπουν σε ταινία!

Απίστευτα σκηνικά διαδραματίζονται καθημερινά στο Άργος, καθώς ομάδα ιδιωτών έχει βαλθεί να τρελάνει όλη την πόλη!

Όλα ξεκίνησαν από την μαρτυρία ενός παππού, ο οποίος γύρισε πίσω στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ανέφερε πως οι Άγγλοι έχουν θάψει λίρες στο σημείο.

Αυτή η αναφορά ήταν αρκετή για μια ομάδα ιδιωτών από το Άργος να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να ξεκινήσει ανασκαφές.

Τα έγγραφα μαζεύτηκαν και οι ανασκαφές στον κόμβο Μαλαχία ξεκίνησαν, παρουσία παλλήλων της ΔΟΥ, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αρχαιολογίας και της Ασφάλειας Άργους.

Δείτε στην gallery τις εικόνες από τις ανασκαφές, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες:

Το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και οι διηγήσεις για την οθωμανική κυριαρχία, τον πόλεμο του ΄40 ή και τον εμφύλιο ακόμα, έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η περιοχή έχει κρυμμένους θησαυρούς.

Ληστές, αντάρτες και άνθρωποι που απλώς θέλησαν να προστατεύσουν λίρες, χρυσό ή περιουσίες σε καιρούς πολέμου κρύβοντάς τες μέσα στο χώμα, έχουν γίνει πρωταγωνιστές πολλών θρύλων για χαμένους θησαυρούς, που περνούν από γενιά σε γενιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ψάχνουν για λίρες Αγγλίας που πιστεύουν πως ειναι κρυμμένες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μαρτυρία ενός ηλικιωμένου αναφέρει πως πριν πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο είχαν ψάξει και Άγγλοι για την ανεύρεση τους.

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: