Έκτακτο Καιρός: «Έφτασε» ο χειμώνας! Η πρόγνωση για το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη! - Fanpage

Έκτακτο Καιρός: «Έφτασε» ο χειμώνας! Η πρόγνωση για το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη!

Τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα καταγράφουν ήδη την αλλαγή στην κυκλοφορία των αερίων μαζών, καθώς πολικής προέλευσης εισβολές θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους από τις επόμενες μέρες στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη.

Ωστόσο, μέχρι και τις 15 Δεκέμβρη δεν δείχνει καμία από αυτές ικανή να φτάσει με μεγάλη δυναμική προς την Ελλάδα.

Σαφέστατα και ο καιρός θα ψυχράνει, αρχής γενομένης από την Κυριακή, τα 20άρια θα εξαφανιστούν, αλλά η θερμοκρασία τουλάχιστον από την Στερεά Ελλάδα και κάτω θα διατηρηθεί κοντά στους 15 βαθμούς, ενώ στη βόρεια Ελλάδα το κρύο θα είναι αισθητό. Όχι, όμως, ακραίο.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός πως μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου, δεν αναμένονται σημαντικές χιονοπτώσεις στη χώρα, ικανές να προσφέρουν τη δυνατότητα ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων. Οπως μπορείτε να δείτε στον επόμενο χάρτη με την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω απ’ την Ελλάδα, δεν αναμένονται -με τα σημερινά στοιχεία- σοβαρές κακοκαιρίες έως και τις 15 Δεκεμβρίου. Θα υπάρξουν διαστήματα με επιδεινώσεις του καιρού και βροχές, αλλά η πρώτη σοβαρή εικόνα χιονόπτωσης κάνει την εμφάνισή της στις 11 Δεκέμβρη και χωρίς να υπάρχει διάρκεια…

Θα πρέπει, βέβαια, να επαναλάβουμε πως αυτά τα προγνωστικά στοιχεία, κυρίως για το διάστημα από τις 8 Δεκέμβρη και μετά έχουν πολλά περιθώρια αλλαγών, αφού η ακρίβεια στην προγνωσιμότητα των καιρικών συνθηκών από τα προγνωστικά μοντέλα έχει πια μειωθεί δραματικά πέραν των 5-6 ημερών.

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: