Έφοδος των ΜΑΤ στη ΑΣΟΕΕ ύστερα από εισβολή ομάδας φοιτητών. Αποκλεισμένη η Πατησίων - Fanpage

Έφοδος των ΜΑΤ στη ΑΣΟΕΕ ύστερα από εισβολή ομάδας φοιτητών. Αποκλεισμένη η Πατησίων

Περίπου 200 φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην κεντρική είσοδο της σχολής που βρίσκεται στην οδό Πατησίων και μπήκαν στον χώρο. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Νεαροί έφτασαν στη σχολή, η οποία είναι κλειστή μέχρι τις 17 Νοεμβρίου με απόφαση της Συγκλήτου και προσπάθησαν να την ανοίξουν και να μπουν μέσα. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς επικράτησε ένταση. Οι νεαροί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στη σχολή, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Περίπου 100 άτομα παραμένουν στον περίβολο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία σκοπεύει να προχωρήσει σε προσαγωγές.

Η κυκλοφορία στην Πατησίων έχει διακοπεί. Νεαροί που έχουν συγκεντρωθεί απέξω δήλωσαν στην κάμερα του protothema.gr ότι «τα ΜΑΤ κλείνουν τις σχολές» και ότι η αστυνομία δεν αφήνει τους φοιτητές να κάνουν μάθημα. Η σύγκλητος της σχολής αποφάσισε τηναναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου….

Αφήστε το σχόλιο σας: