Αναγνώστρια των ΝΥΤ ξεσπάθωσε υπέρ της Ελλάδας και βραβεύθηκε για αυτό - Fanpage

Αναγνώστρια των ΝΥΤ ξεσπάθωσε υπέρ της Ελλάδας και βραβεύθηκε για αυτό

Με τον δικό της τρόπο, μία αναγνώστρια των New York Times προσπάθησε να εξηγήσει στους Αμερικανούς για ποιον λόγο πρέπει να ενδιαφέρονται για την ελληνική κρίση

.

Σε σχόλιό της, η συγκεκριμένη αναγνώστρια ουσιαστικά εξήγησε ότι ο κόσμος στις ΗΠΑ ασχολείται επιλεκτικά με την Ελλάδα και κατηγορεί άδικα τον λαό της για τεμπελιά.

Χάρη σε αυτά που έγραψε, οι New York Times ανέδειξαν το σχόλιό της ως το καλύτερο για την εβδομάδα που πέρασε, στο θερινό διαγωνισμό που κάνει η αμερικανική εφημερίδα.

Διαβάστε τι έγραψε η αναγνώστρια, με όνομα χρήστη “ElenaPRHSLions2015”:

Είναι εύκολο για τους ανθρώπους που ζουν σε οικονομικά προνομιούχες χώρες να υιοθετήσουν μία στάση τύπου “γιατί να ενδιαφερθούμε” για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Είναι διπλά απλό να ρίξουμε την ευθύνη του χρέους

σε έναν “τεμπέλη” ελληνικό λαό, αφήνοντας τους διεφθαρμένους πολιτικούς θεσμούς (που πήραν τις αποφάσεις να ενθαρρύνουν τις ασφυκτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές) με λίγη σκόνη στους ώμους τους.

Η Αμερική είναι διαποτισμένη από τον ελληνικό πολιτισμό. Εμπορευματοποιούμε την ελληνική μυθολογία, τις ελληνικές ιδέες, διαδίδουμε την ελληνική φιλοσοφία. Αντιμετωπίζουμε τα ελληνικά νησιά

των διακοπών σαν να είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου της Ελλάδας, σαν να είναι ο τουρισμός αλληλεγγύης ένας τρόπος να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία και όχι ένα παιχνίδι στην πλάνη των οικονομικών που μόνο βοηθούν τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι.

Ενώ εμείς ενισχύουμε τα ΜΜΕ και την αγορά με την οικειοποίηση του ελληνικού πολιτισμού, επιλεκτικά αγνοούμε ότι μέρος αυτού του πολιτισμού είναι οι Έλληνες – που είναι ο τρίτος λαός στις ώρες εργασίες στον κόσμο, αλλά παρ’ όλα αυτά τους αποκαλούν τεμπέληδες –, ότι υπήρξε 272% αύξηση της ύφεσης εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης, ότι οι πλούσιοι μπορούν να απαιτούν λιτότητα για να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν σε βάρος των φτωχών. Οι Έλληνες δεν θέλουν περισσότερα μέτρα λιτότητας. Η ψήφος για μία αριστερή κυβέρνηση ήταν επίσης ψήφος ενάντια στη δουλεία του χρέους υπό την ΕΕ. Η ευαισθητοποίηση για την ελληνική κρίση είναι πιο σημαντική από ποτέ, καθώς συνεχίζεται η μάχη για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και των συνθηκών διαβίωσης.

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: