Αυτά είναι τα κρυμμένα ΑΤΜ της Αθήνας που δεν έχουν ΠΟΤΕ κόσμο! Δείτε που βρίσκονται και πείτε τέλος στις ουρές αναμονής! - Fanpage

Αυτά είναι τα κρυμμένα ΑΤΜ της Αθήνας που δεν έχουν ΠΟΤΕ κόσμο! Δείτε που βρίσκονται και πείτε τέλος στις ουρές αναμονής!

Τα ΑΤΜ της Αθήνας που αγνοούν τις ουρές – Τα… κρυμμένα μηχανήματα αναλήψεων της πρωτεύουσας

Ένα εκατομμύριο, εκατόν μία χιλιάδες, εκατόν μία και δέκα. Ο Δημήτρης Χορν στην κλασική πλέον ταινία του Γιώργου Τζαβέλα «Μια ζωή την έχουμε» θυσιάζει την απαράμιλλη τιμιότητά του για να ζήσει τη ζωή που δεν έζησε.

Με απόφθεγμα το «Μια ζωή την έχουμε», καταχράται το πλεόνασμα του 1.101.101,10 δραχμών που βρίσκει στο ταμείο και αποφασίζει να τα καταθέσει στον ποδόγυρο της Υβόν Σανσόν γνωστής ως Μπιμπής, σύμφωνα με την αναβάπτισή της για τις ανάγκες της ταινίας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπίρης

Μπαίνοντας στο κεντρικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου πριν από λίγες ημέρες, ήταν σαν να ένιωσα την αύρα της φωνής του Δημήτρη Χορν να έρχεται στ’ αυτιά μου.

«Ένα εκατομμύριο, εκατόν μία χιλιάδες, εκατόν μία και δέκα!», άκουγα τη φωνή του να βουίζει στα αυτιά μου.

Η αναφορά στην ταινία και το κτίριο που στεγάζεται η διοίκηση της άλλοτε Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, της Εθνικής, γίνεται περισσότερο γιατί εκεί μπορεί κανείς να συναντήσει ένα από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τα οποία φαίνεται να έχουν αποστασιοποιηθεί από τις ουρές πολιτών μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.

Το ιστορικό μέγαρο Γεωργίου Σταύρου, επιτελείο του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας φιλοξενεί ένα από τα ΑΤΜ που αναζητήσαμε και βρήκαμε σε μία προσπάθεια να ανακαλύψουμε τα μηχανήματα αναλήψεων, στα οποία η λέξη «ουρά», αποτελεί το λήμμα ενός λεξικού που δεν διατηρεί καμία σχέση με το ελληνικό λεξιλόγιο.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε μερικά από αυτά που βρίσκονται στην Αθήνα σε ακτίνα που ξεκινάει από τη Βουλιαγμένη και φτάνει έως και το Μαρούσι…

1. Κεντρικό κτίριο Εθνικής Τράπεζας, μέγαρο Γεωργίου Σταύρου, Αιόλου 86. Το ΑΤΜ βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου και λειτουργεί μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες. (Εθνική Τράπεζα)
atm1a2. Media Markt Αργυρούπολη. Το ΑΤΜ βρίσκεται στη στοά του εμπορικού κέντρου, δίπλα ακριβώς στην είσοδο του γνωστού καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών στη συμβολή των οδών Λέοντος 4 και Ελευθερίας. (Alpha Bank).
atm2a3. Praktiker Ελληνικού. Στο υποκατάστημα της εταιρείας στην οδό Τιτάνων 2 στην περιοχή της Αργυρούπολης, κατά την είσοδό σας θα συναντήσετε όχι ένα αλλά δύο μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων. Ένα της Εθνικής και ένα της Alpha Bank.
atm3a4. Η επόμενη στάση είναι στο Carrefour Αλίμου επί της οδού Παλαιστίνης και Λαμίας 1. Το κατάστημα φιλοξενεί τα ΑΤΜ τριών διαφορετικών τραπεζών: Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνικής.
atm4a5. Μπαίνοντας στο χώρο του Balux και συγκεκριμένα στη δεύτερη είσοδο που οδηγεί στο κέντρο διασκέδασης «Θάλασσα» στον Αστέρα Γλυφάδας, στη λεωφόρο Ποσειδώνος 58, θα συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι ένα κινητό ΑΤΜ – βανάκι της Alpha Bank.
atm5a6. Ακριβώς δίπλα στα ταμεία της παραλίας του Αστέρα Βουλιαγμένης στην περιοχή του Λαιμού βρίσκεται ένα από τα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.
atm6a7. Στον εξωτερικό χώρο του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Γλυφάδα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι περισσότεροι κάτοχοι καρτών. Το κατάστημα διαθέτει μηχανήματα αναλήψεων της Πειραιώς, της Eurobank και της Εθνικής. Το κατάστημα βρίσκεται επί της οδού Βουλιαγμένης 174.
atm7a8. Εμπορικό κέντρο City Plaza. Θα βρείτε εκτός από ένα κουβούκλιο της Εθνικής Τράπεζας και ένα υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Το εμπορικό βρίσκεται στη Γλυφάδα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 85.
atm8a9. Σε μία εσοχή του πεζοδρομίου επί της λεωφόρου Συγγρού 2 θα δείτε την των γραφείων της ΑΤΕ Ασφαλιστικής. Στο ισόγειο και συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου θα συναντήσετε ένα σχεδόν ξεχασμένο ΑΤΜ της Πειραιώς.
atm9a10. Δίπλα ακριβώς στο κτίριο του Ιδρύματος Ωνάση στην οδό Αμαλίας 54 βρίσκεται ένα κατάστημα με τουριστικά είδη. Εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναλήψεις από τα δύο μηχανήματα της εταιρείας Euronet.
atm10a11. Σχεδόν κρυμμένο στα αδιάκριτα βλέμματα είναι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Μητροπόλεως στο Σύνταγμα. Στο εσωτερικό του μπορείτε να «σηκώσετε» χρήματα χωρίς να ταλαιπωρηθείτε στην ουρά. Λειτουργεί μόνο τις εργάσιμες ώρες.
atm11a12. Πολύ κοντά στο υποκατάστημα της Εθνικής βρίσκεται και το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην οδό Μητροπόλεως 60. Ακριβώς έξω από τα ΕΛΤΑ είναι εγκατεστημένο το ΑΤΜ της Eurobank.
atm12a13. Εάν προτιμήσετε το μηχάνημα που βρίσκεται στην πλευρική είσοδο του κτιρίου της Alpha Bank θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα για να εξυπηρετηθείτε. Παρόλ’ αυτά εάν μπείτε στο εσωτερικό του καταστήματος από την κεντρική είσοδος στην οδό Σοφοκλέους 11, θα δείτε ένα ΑΤΜ στον προθάλαμο της κεντρικής αίθουσας.
atm13a14. Το ΑΤΜ της Alpha Bank στον 80 όροφο του καταστήματος Notos Home στην πλατεία Κοτζιά με θέα το Λυκαβηττό.
atm14a15. Το μηχάνημα αναλήψεων της Alpha Bank που βρίσκεται στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου Hilton απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους πελάτες του. Εκεί δεν πρόκειται ποτέ να δείτε πλήθος συγκεντρωμένου κόσμου να περιμένει πότε θα εξυπηρετηθεί.
atm15a16. Ένα ακόμα ΑΤΜ ξενοδοχείο είναι αυτό της Alpha Bank που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο υποδοχής του Divani Caravel στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου 2.
atm16a17. Τα μηχανήματα ανάληψης μετρητών που βρίσκονται σε νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά απευθύνονται κυρίως σε ασθενείς και προσωπικό. Παρόλ’ αυτά το ΑΤΜ στην πλαϊνή είσοδο του Ιπποκρατείου στην οδό Αγγέλου Πυρρή είναι εύκολα προσβάσιμο για τους επισκέπτες.
atm17a18. Στο εκπτωτικό σούπερ μάρκετ Bazaar και συγκεκριμένα δίπλα στην είσοδό του βρίσκεται το μηχάνημα της Πειραιώς. Διεύθυνση: Λεωφόρος Μιχαλακοπούλου 91.
atm18a19. Από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά είναι αυτό του ΑΤΜ, που βρίσκεται στην είσοδο του υπουργείου Δικαιοσύνης και αφού στρίψετε δεξιά στη λεωφόρο Μεσογείων, ακολουθώντας τις πινακίδες που αναγράφουν «υπουργείο Δικαιοσύνης» με προορισμό το γήπεδο του Badminton. Το «σπιτάκι» της Εθνικής Τράπεζας παρέχει εκτός από ιδιωτικότητα και air conditιon για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.
atm19a20. Μπαίνοντας στον χώρο υποδοχής του νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν στην λεωφόρο Μεσογείων 107, θα βρείτε δύο σημεία εξυπηρέτησης της Alpha Bank και της Πειραιώς.
atm20a21. Στο μαιευτήριο Λητώ επί της οδού Μουσών 7 μετά την ισραηλινή πρεσβεία, αφού μπείτε στο κτίριο θα δείτε ένα ΑΤΜ της Πειραιώς στην αίθουσα αναμονής.
atm21a22. Στην πλατεία Πίνδου στο Ψυχικό και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Δάφνης βρίσκεται ένα ακόμα σημείο εξυπηρέτησης της Εθνικής Τράπεζας και αυτό με aircondition.
atm22a23. Επί της οδού Κεχαγιά 26 στη Φιλοθέη δίπλα ακριβώς στην καφετέρια Παλιά Αγορά θα βρείτε ένα μηχάνημα αναλήψεων της Eurobank.
atm23a24. Στην καρδιά του εμπορικού κέντρου Monumental Plaza στη λεωφόρο Κηφισίας 44 βρίσκεται ένα κατάστημα της Alpha Bank, το οποίο δεν είναι γνωστό σε πολύ κόσμο. Το πιθανότερο είναι ότι θα εξυπηρετηθείτε άμεσα.
atm24a25. Κινηματογράφοι Odeon Cosmopolis, Κηφισίας 73. ΑΤΜ τράπεζας Πειραιώς.
atm25a26. Στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως 56 στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα στο διαγνωστικό κέντρο «Ιατρόπολις» βρίσκεται ένα σημείο εξυπηρέτησης της Eurobank στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.
atm26a27. Στο κτίριο της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΧΑ στη λεωφόρο Μιχαλακοπούλου 48, υπάρχει ένα καλά κρυμμένο ΑΤΜ της Alpha Bank, έξω ακριβώς από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Αλκμάνος στα Ιλίσια.
atm27a28. Για το τέλος αφήσαμε ένα μηχάνημα αναλήψεων, το οποίο όμως λόγω θέσης δεν είναι προσβάσιμο στους πολίτες. Τις προηγούμενες ημέρες αποτέλεσε σημείο συζητήσεων, ιδίως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, όταν αρκετοί βουλευτές εμφανίζονταν να περιμένουν στην ουρά για να πραγματοποιήσουν αναλήψεις. Δεν είναι άλλο από το ΑΤΜ του ελληνικού κοινοβουλίου.
atm28a

ΠΗΓΗ:
newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: