Α. Λινού: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα μέχρι την ώρα που θα εμβολιαστούμε (Βίντεο) - Fanpage

Α. Λινού: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα μέχρι την ώρα που θα εμβολιαστούμε (Βίντεο)

Η κ. Λινού τοποθετήθηκε για τα νέα δεδομένα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σε ερώτημα των δημοσιογράφων για το εάν αυτό που βιώνουμε τώρα οφείλεται στο ότι ανοίξαμε τις πύλες ή ότι εμείς δεν είμαστε τόσο προσεκτικοί η ίδια έδωσε ξεκάθαρη απάντηση λέγοντας λακωνικά «στο δεύτερο».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Άνοιξε η χώρα τις πύλες και εμείς θεωρήσαμε ότι αυτό σήμανε άρση συναγερμού. Αντίθετα, αυτό το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει ήταν να περάσει το μήνυμα ότι ανοίγουμε τις πύλες, αλλά, επειδή ανοίγουμε τις πύλες, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και θα έπρεπε τότε να είχαμε υποχρεώσει τον πληθυσμό στη χρήση της μάσκας, θα ήταν τα πράγματα πιο εύκολα».

Η Αθηνά Λινού δήλωσε: «Ξέρετε και η χρήση της μάσκας γίνεται συνήθεια. Όπως έχουμε συνηθίσει ότι δεν φεύγουμε από το σπίτι χωρίς κλειδιά, χωρίς πορτοφόλι, χωρίς γυαλιά, έτσι θα συνηθίσουμε, σιγά-σιγά, όσο κι εάν φαίνεται σκληρό αυτό, ότι δεν φεύγουμε χωρίς μάσκα.».

Μεταξύ άλλων, η Αθηνά Λινού σχολίασε και τις θεωρίες για την ύπαρξη νέου κύματος κορωνοϊού με τον εξής τρόπο: «ήδη, πλέον, σε πολλές χώρες μιλούν για δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και στις ΗΠΑ και στον ΠΟΥ και ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζεται δειλά και στην Ελλάδα. Εγώ θα ήθελα να πω ότι έχουμε πανδημία, έχουμε κρούσματα, έχουμε σοβαρή αύξηση των κρουσμάτων, τώρα εάν αυτό είναι πρώτο, δεύτερο, τρίτο κύμα, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι έχουμε ανθρώπους που νοσούν και μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο».

Για τους νέους δήλωσε ότι: «με το να ακούμε εμείς το ευχολόγιο ή να βάλουμε πέναλτι ή τιμωρίες στους νέος ή να αυστηροποιήσουμε τα μέτρα, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Οι νέοι είναι νέοι, θα αντιδράσουν. Εκείνο που πρέπει άμεσα να κάνουμε είναι με κάποιους τρόπους να τους ρωτήσουμε πώς και τί θα ήθελαν να ακούσουν για να αλλάξουν συμπεριφορά και από ποιον να το ακούσουν και υπάρχουν τρόποι να το μελετήσουμε αυτό, απλώς δεν έχει γίνει ακόμη καμία προσπάθεια εστιασμένης συζήτησης, ούτε στα Μέσα, ούτε σε εργαστήρια ερευνών για το ποιο είναι το μήνυμα και από ποιον πρέπει να μεταδοθεί», για να έχει απήχηση στους νέους. Η ίδια συμπλήρωσε ότι αφού αναλύσουμε ποια θα είναι τα μηνύματα, να τα δοκιμάσουμε για να δούμε την αποδοτικότητά τους.

Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, δήλωσε η Αθηνά Λινού. Οι νέοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς, θα βρουν τρόπους να «σπάσουν» τα οποιαδήποτε μέτρα. Άρα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κίνημα, ενάντια στον κορωνοϊό και υπέρ της υγείας το οποίο θα το υποστηρίζουν όλοι οι νέοι άνθρωποι.

Για τα ταξίδια που κάνουν οι νέοι και την επικινδυνότητα μετάδοσης του κορωνοϊού η κ. Λινού είπε ότι μόνο εάν ενθουσιάσεις, εάν ευαισθητοποιήσεις, εάν αισθανθεί ο νέος ότι κάνει έργο σημαντικό και ότι γίνεται ήρωας ή ότι προσφέρει στην πατρίδα του, θα μπορέσουν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Διαφορετικά δεν μπορούμε να το καταφέρουμε.

Η κ. Λινού αναφέρθηκε και στο διάστημα που θα είναι απαραίτητη η μάσκα από εδώ και πέρα λέγοντας ότι η χρήση μάσκας θα είναι απαραίτητη μέχρι και την ώρα που θα εμβολιαστούμε, λέγοντας χαριτολογώντας «35 λεπτά μετά τον εμβολιασμό», ενώ, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο και διαθέσιμο για όλους λίγο πριν τα μέσα του 2021.

Στο τέλος συνθηματικά η κ. Λινού δήλωσε: «Ας κάνουμε τη μάσκα μόδα! Κυρίως για τους νέους!»

Πηγή: timeline.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: