Είναι πλέον ξεκάθαρο, ο Σόιμπλε μας θέλει οπωσδήποτε εκτός Ευρώ και θα κάνει ότι μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή: Διαβάστε τί συνέβη… - Fanpage

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ο Σόιμπλε μας θέλει οπωσδήποτε εκτός Ευρώ και θα κάνει ότι μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή: Διαβάστε τί συνέβη…

Στάση αναμονής τηρεί η γερμανική πλευρά για τις ελληνικές προτάσεις, αν και η πρώτη βολή ήρθε από τον εκπρόσωπο του Β. Σόιμπλε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ τόνισε ότι δεν αρκεί να υποβληθούν οι παλιές προτάσεις με νέα συσκευασία, ενώ ερωτώμενος σχετικά με το εάν συζητείται μια χρηματοδότηση-γέφυρα, επισήμανε ότι εφόσον υπάρχει συνολική συμφωνία, τότε θα μπορεί ενδεχομένως να συζητηθεί και αυτό το θέμα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο κ. Γιέγκερ που είνει εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση το απορρίπτει καθώς δεν επιτρέπεται στην Ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε ότι και στο θέμα αναδιάρθρωσης ή αναμόρφωσης υπάρχει πολύ περιορισμένο περιθώριο.

Η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων θα γίνει από τους αρμόδιους θεσμούς, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι μόνο εφόσον η Αθήνα δείξει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις, θα μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να ζητήσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση.

«Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας εξέπνευσε. Χρειαζόμαστε ένα πολυετές νέο πρόγραμμα, το οποίο θα πηγαίνει πολύ πιο πέρα από τις δαπάνες και υποχρεώσεις που συζητούνταν τον Ιούνιο.

Μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση περιγράψει σοβαρά και αξιόπιστα ως βασικούς πυλώνες το τι είναι διατεθειμένη να κάνει σε αυτή την μακρά μεταρρυθμιστική πορεία, καθώς και εάν ονομάσει και τα λεγόμενα prior actions, θα μπορέσει η κυβέρνηση να ζητήσει από την Βουλή την εξουσιοδότηση για έναρξη διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.
πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: