ΕΚΤΑΚΤΟ: Τι Λένε τα Μερομήνια για τον Γενάρη και την Καθαρά Δευτέρα! - Fanpage

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τι Λένε τα Μερομήνια για τον Γενάρη και την Καθαρά Δευτέρα!

Η κακοκαιρία εξακολουθεί να απασχολεί την ειδησεογραφία – Εκτός από τις προβλέψεις των επιστημόνων, αρκετοί εμπιστεύονται και τα… μερομήνια.
Πάμε όμως να δούμε τι λένε οι πρακτικές προγνώσεις για τον καιρό των επομένων ημερών:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Μέσα Μήνα
Από σήμερα 17 – 25. Βελτίωση της θερμοκρασίας ( 10 – 20 °C). Κοπάζουν οι άνεμοι. Υγρασία – κουφόβραση. Αλκυονίδες μέρες.
Τέλη Μήνα
26 – 31. Πτώση της θερμοκρασίας ( 5 – 12 °C). Βοριάδες θα φέρουν παγωνιά. Συννεφιασμένες ημέρες, βροχερές με καταιγίδες.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Αρχές Μήνα
1 – 16. Πτώση της θερμοκρασίας (3 – 14 °C). Βοριάδες θα φέρουν κρύες χειμωνιάτικες μέρες, βροχές και καταιγίδες. Πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Μέσα Μήνα & Τέλη Μήνα

21 – 29. Αίθριος καιρός, γλυκές χειμωνιάτικες μέρες χωρίς πολύ κρύες μέρες. Θερμοκρασίες (8 – 18 °C).
Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017. Θα εναλλάσσονται λιακάδες, ασθενείς άνεμοι, θα δροσίσουν αισθητά.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Η πρόγνωση του καιρού γινόταν τον Αύγουστο επειδή αυτός ο μήνας θεωρούνταν η αρχή του Χειμώνα.

Τα «μερομήνια» αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Έχει, όμως, πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Πηγή: helppost.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας: