Καθώς Επισκεύαζε το υπόγειό του ανακάλυψε αυτή τη Πέτρινη Είσοδο. Όταν μπήκε μέσα Μεταφέρθηκε 3.000 Χρόνια πίσω στο Χρόνο! - Fanpage

Καθώς Επισκεύαζε το υπόγειό του ανακάλυψε αυτή τη Πέτρινη Είσοδο. Όταν μπήκε μέσα Μεταφέρθηκε 3.000 Χρόνια πίσω στο Χρόνο!

Υπάρχει μία τεράστια υπόγεια πόλη κοντά στο χωριό Derinkuyu της Τουρκίας. Αυτή η πόλη, που βρίσκεται κάτω από το έδαφος, χρονολογείται ότι χτίστηκε πρίν περίπου 3.000 χρόνια, παρ’ ότι ερευνητές διαφωνούν για την ακριβή χρονολογία της, για το ποιοι την έχτισαν και γιατί. Ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν κάτοικο της περιοχής το 1963, ο οποίος όταν έριξε έναν τοίχο στο υπόγειό του, ανακάλυψε ένα δωμάτιο με ένα πέρασμα που οδηγούσε σε έναν λαβύρινθο.

exomapia
exomapia

Στην υπόγεια πόλη ζούσαν περίπου 20.000 κατοίκοι. Ήταν εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα ώστε να συντηρήσει τους ανθρώπους που έμεναν εκεί, όπως φρέατα εξαερισμού, συνοικίες, στάβλους ζώων, κουζίνες με φούρνους, τραπεζαρίες, κελάρια κρασιού, αχυρώνες, σχολεία, καταστήματα, εκκλησίες και νεκροταφεία.

chispa1707
chispa1707
wikimedia
wikimedia

Ερευνητές, πιστεύουν ότι οι υπόγειοι διάδρομοι μπορεί να πηγαίνουν ακόμα πιο βαθιά και το ακριβές μέγεθος της πόλης, ίσως να παραμένει αγνώστο.

vlukyanov
vlukyanov

Μόνο ένα μικρό κομμάτι είναι προς το παρόν ανοικτό για τους τουρίστες, ενώ ο υπόλοιπος λαβύρινθος είναι περιφραγμένος, ώστε να μη χαθεί κανείς.

chispa1707
chispa1707
vlukyanov
vlukyanov

Βρεθήκανε μεγάλες πέτρινες στρογγυλές πόρτες στις εισόδους των τούνελ, για την προστασία της πόλης από εισβολείς. Αλλά ακόμα και αν κάποιος εχθρός κατάφερνε να μπεί μεσα, δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην επιφάνεια χωρίς να γνωρίζει τα σχέδια της πόλης.

xephu
xephu

Πιθανόν οι τελευταίοι κάτοικοι τις πόλης να ήταν οι πρώτοι Χριστιανοί, αν και δεν ήταν αυτοί οι δημιουργοί της. Άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες είχαν ζήσει σε αυτή την πόλη, οι οποιοί αντικαταστάθηκαν λίγο αργότερα από άλλες ομάδες ανθρώπων και αυτή η δημογραφική διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι τον 8ο αιώνα μ.Χ. Αλλά μετά η πόλη ξεχάστηκε για πάνω από χίλια χρόνια.

foto-moscow
foto-moscow
astrahanka
astrahanka
astrahanka
astrahanka

Credits: Bright Side

Αφήστε το σχόλιο σας: