Ερντογάν για το τζαμί στην Αγία Σοφία: Το θέλει το έθνος μας, είναι δικαίωμά μας - Fanpage

Ερντογάν για το τζαμί στην Αγία Σοφία: Το θέλει το έθνος μας, είναι δικαίωμά μας

«Πήραμε την απόφαση κοιτάζοντας τι θέλει το έθνος μας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της υψηλότερης γέφυρας της Τουρκίας, στην επαρχία Μπίτλις, όπου αναφέρθηκε εκ νέου στο διάταγμα με το οποίο η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία, κίνηση που έχει πυροδοτήσει παγκόσμια κατακραυγή.

«Λάβαμε την συγκεκριμένη απόφαση κοιτάζοντας ποια είναι τα δικαιώματά μας, όχι τι λένε οι άλλοι, αλλά τι θέλει το έθνος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όχι μόνο διαλύσαμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις που προσπαθούν να περικυκλώσουν τα σύνορά μας, αλλά δημιουργήσαμε επίσης μια βαθιά ζώνη ασφαλείας σε στεριά και θάλασσα. Μπήκαμε σε μια περίοδο στην οποία διαχειριζόμαστε τους μαριονετίστες, όχι τις μαριονέτες. Δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι τρομοκρατικές οργανώσεις ούτε οι μοχθηρές ατζέντες ούτε καμία άλλη παγίδα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε πως στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία. «Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί», τόνισε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως το «τζαμί της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους».

Με πληροφορίες από Anadolu, Reuters, AFP

Αφήστε το σχόλιο σας: