Θυμάστε το Ice Bucket Challenge; Ορίστε τι απέγιναν τα χρήματα - Fanpage

Θυμάστε το Ice Bucket Challenge; Ορίστε τι απέγιναν τα χρήματα

Ας δούμε τα επίσημα στοιχεία!

Το προηγούμενο καλοκαίρι το φαινόμενο με τους παγωμένους κουβάδες (Ice Bucket Challenge) έγινε viral και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο κάθε συμμετέχοντας έπρεπε να ανεβάσει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα τον λούζουν με ένα κουβά παγωμένο νερό και αφού τελείωσε έπρεπε να προτείνει κάποιος από τους φίλους του για να είναι οι επόμενοι που θα φέρουν εις πέρας αυτή την πρόκληση, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης (ALS).

Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν;

Σύμφωνα με το ALS Association (ALSA), από αυτή τη διαδικασία συγκεντρώθηκαν γύρω στα 115 εκατομύρια δολάρια, ενώ οι συμμετέχοντες δώρισαν 13 εκατομύρια δολάρια επιπλέον.

Πόσα έχουν ξοδέψει μέχρι στιγμής και για ποιο λόγο;

Ο ALSA αναφέρει ότι έχει ξοδέψει έως τώρα γύρω στα 47 εκατομμύρια δολάρια.

Τα 2/3 από τα οποία έχουν δοθεί για έρευνα σχετικά με την θεραπεία, τις κλινικές δοκιμές, τη δημιουργία ενός μοντέλου ασθένειας.

Γύρω στο 20% των χρημάτων έχει δοθεί για ασθενείς και κοινωνικές υπηρεσίες και το υπόλοιπο 11% έχει δοθεί για την εκπαίδευση, για την συγκέντρωση χρημάτων και σε διαδικαστικά θέματα.

Είναι τα 47 εκατομμύρια δολάρια που έχουν ήδη ξοδευτεί λίγα;

Αν και τα βίντεο που έγιναν για τον σκοπό αυτό, σύντομα κυριάρχησαν σε όλο το διαδίκτυο, το ALSA δεν είναι ένας οργανισμός που αντιμετωπίζει καταστροφές που συμβαίνουν τώρα, αλλά προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που θα χρειαστεί πάνω από ένα ή δύο χρόνια για να λυθεί.

Λόγω, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία για την καταπολέμηση του ALS, η έμφαση έχει δοθεί στην έρευνα.

Επιπλέον, ο ALSA έχει ένα πλάνο ώστε να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα σε βάθος χρόνου.

Σημαντική προσπάθεια, ας δούμε όμως και τα πιο αστεία να αποφορτιστούμε:

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: