Καύσωνας από Δευτέρα: Η πορεία προς την Ελλάδα – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει - Fanpage

Καύσωνας από Δευτέρα: Η πορεία προς την Ελλάδα – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μελτέμια, από Δευτέρα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει και τους σαράντα βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από τη Δευτέρα, ενώ το κύμα καύσωνα, όπως υποστήριξε, θα φέρει θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχίσει να πλήττει τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη.

AFP: Ετσι θα πλήξει ο καύσωνας και την Ελλάδα

Στο χαρακτηριστικό γράφημα του AFP διακρίνεται η πορεία του ευρωπαϊκού κύματος καύσωνα και ο τρόπος με τον οποίο θα «σκεπάσει» την Ελλάδα.

Στον χάρτη διαφαίνονται, αρχικά, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της Παρασκευής (σήμερα), αλλά και η υποχώρηση του υδράργυρου, το Σάββατο και την Κυριακή. Στο σχετικό βίντεο εικονίζεται το κύμα καύσωνα να επανεμφανίζεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη, ξεκινώντας από την ανατολική Μακεδονία, τμήματα της Θεσσαλίας και τη Στερεά.

Η πορεία του καύσωνα προς την Ελλάδα:

Από τον χάρτη του AFP προκύπτει ότι την Τετάρτη συνθήκες καύσωνα θα επικρατούν σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας -συμπεριλαμβανομένης της Πελοποννήσου- ενώ την Πέμπτη οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να περιορίζονται.

Τα πρώτα 40άρια άρχισαν να εμφανίζονται στα προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα προγνωστικά για το Αγρίνιο την Τετάρτη όπου ο υδράργυρος θα φτάνει το μεσημέρι τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, από την επόμενη Παρασκευή οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, συνθήκες που πιθανώς θα παραμείνουν έως και την Κυριακή των εκλογών, 7 Ιουλίου.

Πηγή: .dikaiologitika.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: