Συγκλονιστική Μάγδα Φύσσα: «Έχασα τον Παύλο και Απέκτησα Τόσα Παιδιά» - Fanpage

Συγκλονιστική Μάγδα Φύσσα: «Έχασα τον Παύλο και Απέκτησα Τόσα Παιδιά»

 

«Έχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά και όταν περπατάω στο δρόμο με φωνάζουν “μάνα”, αυτό για μένα είναι συγκλονιστικό», δηλώνει η Μάγδα Φύσσα λίγο πριν την έκτη επέτειο της δολοφονίας του παιδιού της.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, η κυρία Φύσσα αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που περνά τα τελευταία έξι χρόνια που καλείται να διαχειριστεί την απώλεια του γιου της.

«Τουλάχιστον χόρτασε πριν φύγει αγάπη και φροντίδα, δεν είχε παράπονα. Για εμάς, όμως, σταμάτησαν όλα» σχολίασε η Μάγδα Φύσσα αναφερόμενη στον Παύλο.

«Στα εγγόνια μου δεν μιλάω, το έχω αφήσει αυτό στην κόρη μου, που ξέρει πιο καλά πώς και πότε πρέπει να τους μιλήσει. Ξέρουν ότι ο Παύλος δεν θα γυρίσει από το μεγάλο ταξίδι», είπε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Για το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου 2013 που ο Γιώργος Ρουπακιάς σκότωσε τον Παύλο Φύσσα είπε πως «όλα τα παιδιά που ήταν μαζί του, μαζί και η Χρύσα, σημαδεύτηκαν για πάντα. Όμως δεν είναι το ίδιο με το να περιμένεις κάθε βράδυ να ακούσεις το κλειδί στην πόρτα. Δεν το λέω εγωιστικά, αλλά είναι νέα παιδιά και υποχρεωτικά θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Όμως τόσα παιδιά -και όχι μόνο όσα έζησαν τον εφιάλτη- με γνώρισαν από τότε και ήρθαν κοντά μου. Δεν θέλω να είμαι αχάριστη. Έχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά, και όταν περπατάω στο δρόμο και ακούω να με φωνάζουν “μάνα” και να με πιάνουν από τον ώμο, αυτό είναι για εμένα συγκλονιστικό».

Σχολιάζοντας τις πρώτες στιγμές που έμαθε για το χαμό του παιδιού της, η Μάγδα Φύσσα είπε: «Στο πρώτο άκουσμα ότι ο Παύλος “έφυγε” κι εγώ δεν θα ξαναδώ ποτέ το παιδί μου, το πρώτο που πρέπει να διαχειριστώ ήταν το πώς θα ζήσω χωρίς τον Παύλο. Τι ήθελα να κάνω και τι έπρεπε να κάνω, δηλαδή, να συνεχίζω να ζω, έχοντας άλλο ένα παιδί και εγγόνι. Δεν σκεφτόμουν καθόλου. Προσπάθησα να μπορέσω να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα τον ξαναδώ, δεν θα ξανανοίξω την πόρτα, δεν θα ακούσω το κλειδί. Το μυαλό μου για μεγάλο διάστημα δεν άφηνε καν να σκεφτώ τον δολοφόνο, τους δολοφόνους, το πώς έγινε».

Για τους ανθρώπους που σκότωσαν τον Παύλο, η Μάγδα Φύσσα λέει πως «τώρα τους μισώ. Τώρα θα ήθελα πολύ να τους δω να υποφέρουν, δεν θα ήθελα να πεθάνουν, θέλω να υποφέρουν».

Ο Παύλος «ήταν παιδί με αξίες και ιδανικά που τα κράτησε μέχρι και την τελευταία του στιγμή» είπε η κ. Φύσσα, και συμπληρώνει: «Για εμένα που είμαι μάνα του, ο Παύλος είχε όλες τις χάρες, τα είχε όλα. Ήταν ένα παιδί με μεγάλη ενέργεια και με πολύ νεύρο αλλά κι αυτά ήταν για μένα χάρες. Δεν με δυσκόλεψε ποτέ σαν έφηβος».

Εκδηλώσεις μνήνης

Με ανακοίνωση της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα ευχαριστεί τον κόσμο για τη συμμετοχή στο 3ημερο αντιφασιστικό φεστιβάλ και απευθύνει κάλεσμα για τη συναυλία μνήμης «Σιγά μη φοβηθώ» σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 19:30 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Γρ. Λαμπράκη και Σφαγείων) με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και ελεύθερη είσοδο. Συμμετέχουν: Αλλος κόσμος, Ματούλα Ζαμάνη, Nightstalker, No Hard Feelings, Social Waste, The Titz, Dj Moya.

Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου θα κορυφωθούν αύριο, Τετάρτη, στην αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του στο Κερατσίνι με προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

[reader.gr]

 

Αφήστε το σχόλιο σας: