Μήνυμα Αισιοδοξίας απο Γιατρό Παναγιώτη-Ραφαήλ: «Υπάρχει Ελπίδα,Το παιδί είναι σε αρκετά καλή κατάσταση!» - Fanpage

Μήνυμα Αισιοδοξίας απο Γιατρό Παναγιώτη-Ραφαήλ: «Υπάρχει Ελπίδα,Το παιδί είναι σε αρκετά καλή κατάσταση!»

Χορηγήθηκε χθες η προγραμματισμένη θεραπεία στον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ σε νοσοκομείο στη Βοστώνη.

Οι γονείς ευχαρίστησαν μέσα από ανάρτηση στο Facebook όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθειά τους για να καλύψουν οικονομικά τις ανάγκες για τη θεραπεία του γιου τους.

Ο γιατρός, Βασίλης Δάρρας που έχει αναλάβει τη θεραπεία του παιδιού μίλησε στον ΑΝΤ1, δηλώνοντας πως «σίγουρα υπάρχει ελπίδα», καθώς οι ιατρικές έρευνες είναι συνεχώς σε εξέλιξη.

Ο κ. Δάρρας ωστόσο ξεκαθάρισε πως η θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ δεν θα οδηγήσει στην τελική αποθεραπεία του. Χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε πως: «Τα παιδιά που έχουν αυτά τα συμπτώματα δεν μπορούν και είναι αδύνατον να θεραπευτούν 100%.

Ο λόγος είναι γιατί έχουν ήδη χάσει αρκετά κύτταρα στον νωτιαίο μυελό, έχουν χάσει μεγάλο ποσοστό κινητικών νευρώνων και γι’ αυτό καμία θεραπεία δεν μπορεί να οδηγήσει στην τελειωτική αποθεραπεία του παιδιού.

Απλά αποσκοπούμε σε κάποια βελτίωση, αποσκοπούμε στην επιβίωση του παιδιού, βελτίωση στην κινητική λειτουργία και αναπνευστική λειτουργία».

Μάλιστα ο γιατρός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πίεση του χρόνου που υπήρχε, καθώς ο Παναγιώτης-Ραφαήλ είναι ήδη 19 μηνών και η θεραπεία αυτή δεν χορηγείται σε παιδιά άνω των δύο ετών, ενώ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση.

Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων εξέφρασε την έκπληξη του για το ποσό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώθηκε, ενώ δήλωσε πως το παιδί είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και μια καλή εικόνα από τα αποτελέσματα θα υπάρχει σε τρεις μήνες.

Αφήστε το σχόλιο σας: