Οι πιο… σκληροί των ειδικών δυνάμεων – Θα ανατριχιάσετε μόλις διαβάσετε τι τους κάνουν! - Fanpage

Οι πιο… σκληροί των ειδικών δυνάμεων – Θα ανατριχιάσετε μόλις διαβάσετε τι τους κάνουν!

4. Η βρετανική Ειδική Υπηρεσία Αεροπορίας (ή SAS όπως είναι ευρύτερα γνωστή), είναι κάτι ανάλογο με την »Βάρκα».

4
Η φράση που τους περιγράφει είναι: »Όποιος τολμάει, κερδίζει». Μάλιστα αξιωματικός των Η.Π.Α είχε δηλώσει ότι αν δεν υπήρχε η SAS δεν θα είχαν καταφέρει να κερδίσουν το πόλεμο στο Ιράκ.

5. Μια ακόμη από τις ειδικές δυνάμεις που δικαίως βρίσκονται στην ελίτ είναι η Sayeret Matkal στο Ισραήλ.

5
Ο βασικός τους σκοπός είναι η συλλογή πληροφοριών και συχνά λειτουργούν παρασκηνιακά. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους σε ειδικές κατασκηνώσεις, οι επίδοξοι νεοσύλλεκτοι πραγματοποιούν σκληρές ασκήσεις, ενώ βρίσκονται διαρκώς υπό την παρακολούθηση γιατρών και ψυχολόγων. Μόνο όσοι αντέξουν, εντάσσονται στη Sayeret Matkal.

Για του λόγου το αληθές, το 2003 ένας Ισραηλινός οδηγός ταξί είχε απήχθη κατά τη μεταφορά τεσσάρων Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ. Όμως η μονάδα Sayeret Matkal τον εντόπισε σε μια τάφρο βάθους 10 μέτρων σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο και τον έσωσε
6

6. Από όλες τις δυνάμεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στον κόσμο, λίγοι μπορούν να ανταγωνιστούν την GIGΝ (Επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας).

7
Η συγκεκριμένη μονάδα είναι εκπαιδευμένη έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις ομηρίας. Μάλιστα η GING έχει απελευθερώσει πάνω από 600 άτομα από τότε που ιδρύθηκε, το 1973. Το Γαλλικό δίκαιο απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών με το πρόσωπο όσων ανήκουν στη συγκεκριμένη μονάδα.

Αφήστε το σχόλιο σας: