Οι Σπαρακτικές Αντιδράσεις των Χριστιανών του Ιράκ μπροστά στο Αποτρόπαιο Θέαμα της Κατεστραμμένης τους Εκκλησίας - Fanpage

Οι Σπαρακτικές Αντιδράσεις των Χριστιανών του Ιράκ μπροστά στο Αποτρόπαιο Θέαμα της Κατεστραμμένης τους Εκκλησίας

Οι Χριστιανοί του Ιράκ ξέσπασαν σε κλάματα μετά την επιστροφή τους στο απελευθερωμένο πλέον χωριό τους, Νινευή. Εκεί, βρήκαν την εκκλησία του χωριού να είχε βεβηλωθεί από τους τζιχαντιστές του ISIS και το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας να έχει καταστραφεί.

Δείτε παρακάτω το βίντεο.

Επίσης, οι τρομοκράτες είχαν βεβηλώσει έναν τάφο και είχαν κάψει τα σημεία προσευχής των χριστιανών. Σπασμένα τζάμια υπήρχαν παντού.
Μια άλλη χριστιανική πόλη, η Κεραμλής, στις πεδιάδες της Νινευής στο βόρειο Ιράκ, έπεσε στο ISIS τον Αύγουστο του 2014, και δύο μήνες μετά η εξτρεμιστική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, Μοσούλη, και τις γύρω περιοχές, αναγκάζοντας τους περισσότεροι κατοίκους να φεύγουν.

Η πόλη ανακαταλήφθηκε από τις δυνάμεις του Ιράκ πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά τα περισσότερα από τα σπίτια τους καταστράφηκαν κατά τη διαδικασία.

Πολλοί κάτοικοι της αρχαίας ασσυριακής πόλη περίπου 18 μίλια νοτιοανατολικά της Μοσούλης, ζουν σήμερα σε καταυλισμούς στην κουρδική περιοχή του Ιράκ.

Εκατοντάδες άλλοι κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Κάποιοι που παρέμειναν, την Κυριακή ήρθαν για να παρακολουθήσουν την λειτουργία στο χωριό τους, και να ελέγξουν τα σπίτια τους. Όταν η καμπάνα της εκκλησίας χτύπησε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, πολλοί πήραν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, παρά τα συντρίμια που έβλεπαν γύρω τους. Το χτύπημα της καμπάνας για αυτούς σημαίνει πολλά.

Νιώθουν μεγάλη θλίψη. Δεν είναι σίγουροι πότε ή εάν θα γυρίσουν πίσω. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους δεν θα έχουν μέλλον εδώ και όπως όλα δείχνουν, αυτή είναι η αλήθεια.

Οι Χριστιανοί, κάποτε, αποτελούσαν σημαντική μειονότητα στο Ιράκ, αλλά οι αριθμοί τους έχουν ελαττωθεί μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003 και πολλοί έχουν μεταναστεύσει στη Δύση για να ξεφύγουν από τη βία. Τώρα δεν υπάρχει μέλλον για τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή.

Ειλικρινά, κανένας δεν μπορεί να περιγράψει τον τρόπο που αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι. Όμως είναι όλοι τους πρόθυμοι να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και να κάνουν μια νέα αρχή!

Credit: Dailymail

Αφήστε το σχόλιο σας: