Πόσο θα κρατήσουν τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και γιατί η 10η Μαΐου είναι η κρίσιμη ημερομηνία - Fanpage

Πόσο θα κρατήσουν τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και γιατί η 10η Μαΐου είναι η κρίσιμη ημερομηνία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσο θα κρατήσουν τα μέτρα – «Ορόσημο» η 10η Μαΐου

Άρση μέτρων κατά του κορονοϊού εκτιμάται από ειδικούς και κυβέρνηση ότι θα γίνει σταδιακά από τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής.

Εάν αποτραπεί η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ειδικοί και κυβέρνηση συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως εάν οι υφιστάμενοι περιορισμοί τηρηθούν απαρεγκλίτως από τους πολίτες και αποτραπεί η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, η σταδιακή άρση των μέτρων αποτελεί ρεαλιστικό στόχο, αρχής γενομένης από την περίοδο περί τη 10η Μαΐου.

Η πλήρης και ταυτόχρονη κατάργησή τους μπορεί να αναζωπυρώσει το πρόβλημα

Η άρση των μέτρων θα υλοποιηθεί σταδιακά, όπως σταδιακά έγινε και η επιβολή τους. Θα ακολουθηθεί δηλαδή μοντέλο capital controls, καθώς η πλήρης και ταυτόχρονη κατάργησή τους μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του προβλήματος.

Σε πρώτη φάση, θα επιτραπεί εκ νέου η κυκλοφορία, στη συνέχεια θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, τα καταστήματα και τα εστιατόρια και τέλος θα ξεκινήσουν ξανά οι αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Ανάγκη για ευλαβική τήρηση των μέτρων αυτοπεριορισμού από όλους τους πολίτες

Παράλληλα, στο άρθρο τονίζεται ότι ο Ηλίας Μόσιαλος και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος απευθύνουν έκκληση για την ανάγκη ευλαβικής τήρησης των μέτρων αυτοπεριορισμού από όλους τους πολίτες.

Μένοντας στο σπίτι 6-8 εβδομάδες, αποτρέποντας έτσι την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, αφήνουμε παράθυρο για σταδιακή αποκλιμάκωση της επιβεβλημένης κοινωνικής απομόνωσης

Αφήστε το σχόλιο σας: