Τούρκος υπ. Οικονομικών: Αν το ζητήσετε, θα πληρώσουμε το χρέος σας - Fanpage

Τούρκος υπ. Οικονομικών: Αν το ζητήσετε, θα πληρώσουμε το χρέος σας

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες, ο βουλευτής του προοδευτικού, φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), κ. Ερτουγρούλ Κιουρκτσού, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και ζήτησε να αναλάβει η Τουρκία το χρέος ύψους 1,6 δισ. ευρώ της Ελλάδας ή να δώσει άτοκο δάνειο.

Δήλωσε, “Η Τουρκία μπορεί να αναλάβει το χρέος ύψους 1,6 δισ. δολαρίων. Αυτή θα είναι η καλύτερη βοήθεια που μπορεί να κάνει στη γείτονά της, στις δύσκολες μέρες που περνά. Ως αντάλλαγμα θα κερδίσει τη φιλία του ελληνικού λαού και θα δημιουργηθεί ευκαιρία για να μετατραπεί σε θάλασσα ειρήνης το Αιγαίο. Η ανθρωπιστική βοήθεια που έκανε η Τουρκία σε διεθνή ιδρύματα το 2013 ανέρχεται στο 1,9 δισ. δολάρια. Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη βοήθεια αυτή. Μπορεί να το κάνει μάλιστα και με άτοκο δάνειο“.

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, Τούρκοι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet, ρώτησαν τον υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας σήμερα εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναλάβει κάτι τέτοιο. Ο Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί απάντησε χαρακτηριστικά: “Εάν η Ελλάδα ζητήσει από την Τουρκία βοήθεια, τότε θα εξετάσουμε την πληρωμή του ελληνικού χρέους“.

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: