Το δράμα πίσω από την αυτοκτονία του 15χρονου Στέλιου - Fanpage

Το δράμα πίσω από την αυτοκτονία του 15χρονου Στέλιου

Η τραγωδία που συγκλόνισε όχι μόνο την μικρή κοινότητα που διέμενε ο 14χρονος, πλέον έχει λάβει διαστάσεις, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ανακοινώνουν έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η ανείπωτη τραγωδία.

Πριν από λίγο καιρό η μητέρα του 14χρονου έφυγε από το σπίτι, εγκαταλείποντας τον σύζυγό της και τα τρία ανήλικα παιδιά της. Η φτωχή οικογένεια του μικρού χωριού της Λευκωσίας, έβγαζε τα προς το ζην της με αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες, και σε πολλές από αυτές βοηθούσε και ο Στυλιανός, ο οποίος θα πήγαινε στην Α΄ Λυκείου.

Ο ίδιος επιθυμούσε πολύ να πηγαίνει στο σχολείο όμως οι αυστηροί κανόνες του σπιτιού και η αυστηρότητα του πατέρα του, τον ανάγκαζαν να λείπει συχνά και να κάνει πολλές απουσίες, αφού βοηθούσε στις δουλειές της φάρμας.

Το βράδυ της Πέμπτης, όπως μεταφέρει το protothema.gr, ο πατέρας της φτωχής οικογένειας, είπε στον 14χρονο να πάει να ταΐσει τα ζώα στη φάρμα και να την καθαρίσει. Το αγόρι υπάκουσε στην εντολή του πατέρα του, όμως δεν γύρισε ποτέ πίσω.

Το επόμενο πρωί όταν ο πατέρας διαπίστωσε ότι ο μεγάλος του γιος δεν βρίσκεται στο σπίτι, έτρεξε προς την φάρμα και βρήκε το παιδί του κρεμασμένο μέσα στη φάρμα την οποία φρόντιζε.

Όταν ο αυστηρός πατέρας αντίκρισε το παιδί του έσπευσε να το οδηγήσει στο νοσοκομείο της Λευκωσίας, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά. Ο πατέρας έχει ένα κορίτσι, μαθήτρια της Πέμπτης Δημοτικού και ένα αγοράκι, μαθητή της Δευτέρας Δημοτικού.

Ο 14χρονος δεν είχε αφήσει κάποιο σημείωμα πίσω του.

ΚΥΠΡΟΣ: 15χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του

Αμείλικτα τα ερωτηματικά για την τραγωδία που συνέβει στις 6/9 και είδε το φως της δημοσιότητας συγκλονίζοντας την Κύπρο.

Ένα παιδί 15 μόλις ετών, βρήκε φρικτό θάνατο, απότοκο ως φάνηκε των τραγικών και τριτοκοσμικών καταστάσεων που ζούσε τα τελευταία χρόνια στο ίδιο του το σπίτι. Η τραγωδία που συγκλόνισε όχι μόνο την μικρή κοινότητα που διέμενε ο 14χρονος, πλέον έχει λάβει διαστάσεις, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ανακοινώνουν έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η ανείπωτη τραγωδία.

Πληροφορίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο από το ΣΙΓΜΑ χθες βράδυ όσο και από το SigmaLive νωρίτερα μέσα στη μέρα κάνουν λόγο για γνώση της συγκεκριμένης περίπτωσης στους λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γραφείου Ευημερίας γνώριζαν την περίπτωση που μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «γνωστή».

Τα τρία ανήλικα παιδιά διέμεναν με τον πατέρα τους στην μικρή κοινότητα λίγο έξω από το κέντρο της Λευκωσίας (για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτεται η κοινότητα) ενώ τον τελευταίο καιρό η μητέρα τους διέμενε σε άλλο χωριό, στο πατρικό της και πάλι, στην Επαρχία Λευκωσίας. Η περίπτωση απασχόλησε και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, οι οποίες μάλιστα είχαν εμπλοκή με έναν εκ των δυο γονέων μέσα στον περασμένο μήνα. Οι συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών, που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον τριτοκοσμικές, ήταν γνωστές στις γύρω κοινότητες.

Ίδιες πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ο 15χρονος μαθητής, δεν θα πήγαινε σχολείο αφού θα έπρεπε, όπως του είχαν πει από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, «να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια και να ασχοληθεί με τις κτηνοτροφικές εργασίες προκειμένου να ταΐσει τα δυο μικρότερα αδέλφια του». Η θέση της οικογένειας, σαφώς και έβρισκε αντίθετο τον 15χρονο μαθητή ο οποίος ήθελε να συνεχίσει την φοίτησή του στο σχολείο.

Σήμερα, στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κοκκινοτριμιθιά, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στο άτυχο αγγελούδι. Παράκληση είναι αντί στεφάνων όπως γίνουν εισφορές για την οικογένεια.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί του Σαββάτου η Λήδα Κουρσουμπά τόνισε ότι εγείρονται πολλά ερωτηματικά τα οποία σαφώς και θα πρέπει να απαντηθούν μέσα απ΄ τις έρευνες που πρέπει να διεξαχθούν με σεβασμό στη μνήμη του παιδιού. Η απελθούσα Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού ανέφερε ότι σύμφωνα και με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας οι υπηρεσίες ευημερίας είχαν γνώση της συγκεκριμένης κατάστασης.

Αυτό που πρέπει να απαντηθεί τόνισε είναι το αν και εφόσον γνώριζαν τότε γιατί δεν απέτρεψαν και γιατί δεν έτυχε στήριξης η οικογένεια. «Πρέπει να ζητηθούν ευθύνες», υπογράμμισε η κ.Κουρσουμπά. «Θα πρέπει να ερευνηθεί τι είχε γίνει και αν μπορούσε να προληφθεί», συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε ότι και δική της ενημέρωση λέει ότι ήταν γνωστή περίπτωση. Σε χθεσινές της δηλώσεις εξάλλου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι το δικό της Γραφείο δεν είχε γνώση για το ζήτημα.

Πηγή: goneis.info

Αφήστε το σχόλιο σας: