Χίος: Η στιγμή της επίθεσης πολιτών στο ξενοδοχείο των ΜΑΤ! video - Fanpage

Χίος: Η στιγμή της επίθεσης πολιτών στο ξενοδοχείο των ΜΑΤ! video

Σοκαριστικές σκηνές από την επίθεση πολιτών κατά ανδρών των ΜΑΤ στα ξενοδοχεία που διέμεναν στη Χίο. Οι εισβολείς ξυλοκόπησαν τους αστυνομικούς και μάλιστα τους πήραν και τα ρούχα, τα οποία τα πέταξαν σε δέντρα έξω από τα ξενοδοχεία. Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άνδρες των ΜΑΤ.

Στο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας από το Ράδιο “Αλήθεια” στη Χίο, οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στα ξενοδοχεία και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί, τους ξυλοκόπησαν και τους πήραν και τα ρούχα!

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί 8 αστυνομικοί, ενώ με επέμβαση αξιωματούχου στη Δ/νση Αστυνομίας Χίου τα πνεύματα αυτήν την ώρα φαίνεται ότι έχουν ηρεμήσει.

Στο βίντεο που ήρθε στο φως ακούγονται φωνές και παρακλήσεις, ενώ φαίνονται σκηνές από την επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.

Δείτε το video – ντοκουμέντο και φωτογραφίες:

Χίος: Εθνοφρουροί παρέδωσαν τα όπλα τους για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού
Δεκάδες Χιώτες Εθνοφρουροί, συγκεντρώθηκαν στην Ταξιαρχία με τον οπλισμό τους, όπλο και κιβώτιο με σφαίρες στην Ταξιαρχία, με στόχο να τον παραδώσουν διαμαρτυρόμενοι για την βιαιότητα των ΜΑΤ και την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση το γρηγορότερο να αποσύρει τα ΜΑΤ και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες.

Πρόσθεσαν ακόμα ότι τους πείραξε ιδιαίτερα η χρησιμοποίηση από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση για την έναρξη εργασιών στο Αίπος Στρατιωτικής δύναμης του Μηχανικού.

πηγές: astraparis.gr , alithia.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: