Χαρδαλιάς: Κλειστή κάθε βράδυ η πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή - Fanpage

Χαρδαλιάς: Κλειστή κάθε βράδυ η πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής θα είναι κλειστή κάθε βράδυ, μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας των γεγονότων των τελευταίων δύο ημερών.

«Η πλατεία Αγ. Ιωάννου θα παραμένει καθημερινά κλειστή, από τις 9 βράδυ έως τις 6 πρωί, μέχρι νεοτέρας. Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η ανάγκη για άσκηση, εκτόνωση, συνάντηση επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας να γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες που βασίζονται στους έμπειρους λοιμωξιολόγους μας. Ο ιός είναι ακόμη εδώ, ο κίνδυνος τεράστιος», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι ήδη στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην εν λόγω πλατεία στην Αγία Παρασκευή, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300 άτομα και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

«Αυτά που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού και αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις των αστυνομικών, χθες επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο ενάντια στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού», δήλωσε ακόμη ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζονται ότι έπειτα από αυτό επιβάλλονται τα μέτρα που ελήφθησαν για την Αγία Παρασκευή.

Έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Σε συνέχεια των όσων δήλωση την Τρίτη, για τον συγχρωτισμό και τις takeaway υπηρεσίες από καφέ- μπαρ, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι χθες έγιναν έλεγχοι σε όλη τη χώρα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν διώξεις σε έξι περιπτώσεις: τρεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Προειδοποιήσεις από τους ειδικούς

Τις προηγούμενες ώρες, οι ειδικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα υπαίθρια πάρτι και τις συγκεντρώσεις, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που υπάρχουν.

«Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Νομίζω κατάλαβε ότι τελείωσε το θέμα, έχουμε μηδέν κρούσματα δεν έχουμε καμία προοπτική για νέα κρούσματα και φέρεται όπως φερόταν πίσω από την επιδημία. Πραγματικά ανησύχησα», δήλωσε ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, για τα γεγονός στην Αγία Παρασκευή.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, εκφράζοντας την ανησυχία του για αυτές τις εικόνες, προειδοποίησε ότι η επιδημία του κορωνοϊού είναι ακόμη εδώ. «Δεν παίζουμε. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν παραβιαστούν τα μέτρα, αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες, το R0 θα φτάσει σε 1,5 ή 2 ή 2,5 – δηλαδή εκεί μου ήμασταν – σε χρόνο μηδέν. Δεν θέλει πολύ καιρό. Μέρες χρειάζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάλογες προειδοποιήσεις εξέφρασε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. «Οτιδήποτε ξεφεύγει σε μέγεθος από τις συναθροίσεις έως 10 ατόμων δυνητικά είναι εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού», τόνισε και συμπλήρωσε: «Αν υπάρχει κρούσμα σε ένα τόσο μεγάλο γκρουπ ανθρώπων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν και να περιοριστούν εγκαίρως τα περιστατικά».

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: