14 Αγαπημένοι Έλληνες Διάσημοι που «έφυγαν» από Κοντά μας το 2016 – Απώλειες που πραγματικά μας Συγκλόνισαν - Fanpage

14 Αγαπημένοι Έλληνες Διάσημοι που «έφυγαν» από Κοντά μας το 2016 – Απώλειες που πραγματικά μας Συγκλόνισαν

Αυτοί που μας αποχαιρέτισαν το 2016 – Η μακροσκελής λίστα όλων εκείνων των διάσημων Ελλήνων που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2016.

Από τον Παντελή Παντελίδη, στον Πέτρο Φυσσούν και από τον Κωστή Στεφανόπουλο στον Αντώνη Σουρούνη, είχαν όλοι τους κάτι να μας πουν, κάτι για να τους θυμόμαστε

Λίγο πριν κλείσει το 2016 λοιπόν, μνημονεύουμε όλους εκείνους που τερμάτισαν την πορεία της ζωής τους εδώ, αφήνοντας όμως πίσω τους βαθιά χαραγμένα τα χνάρια τους έτσι ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στη χώρα μας, τείνουμε να αποχαιρετάμε με ανακούφιση κάθε χρόνο που φεύγει. Ζούμε (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) με την ελπίδα πως το νέο έτος που θα έρθει, θα είναι το “σωτήριον” που έλεγαν και οι παλιότεροι. Η αρχή μιας επιστροφής σε καλύτερες μέρες. Σε αυτές που δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη!

Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι τείνουμε να γίνουμε μελωδραματικοί, υπερβολικοί. Πολύ φοβάμαι όμως πως εν προκειμένω, όση δόση δραματουργίας και να βάλει κανείς, δεν αρκεί για να περιγράψει τα συναισθήματα όσων νιώθουμε αποχαιρετώντας το 2016.

Φέτος άλλωστε συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ο αριθμός των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές που βιώσαμε μέσα στο 2016.

Επώνυμοι, αγαπητοί για τη δουλειά και τον χαρακτήρα τους, που άφησαν ανεξήτιλο το βηματισμό τους στη Χώρα μας, έφυγαν για άλλες πολιτείες.

Άνθρωποι της τέχνης, προσωπικότητες της πολιτικής και των γραμμάτων, άλλοι πρόωρα και άλλοι πλήρεις ημερών, προστέθηκαν σε μια μακροσκελή λίστα δυσαναπλήρωτων κενών. Οι θάνατοι τους όμως, μπορεί να έφεραν θλίψη, περισυλλογή, προσέφεραν όμως σε πολλές περιπτώσεις και κάτι ακόμη. Παραδόξως, ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.

Μας θύμισαν τους δεκάδες λόγους που αξίζει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στο ακατόρθωτο. Μας ανάγκασαν να τους ξαναψάξουμε, οδηγώντας σε μουσικές, λογοτεχνικές και ιστορικές περιπλανήσεις που μόνο ουσιαστικά συμπεράσματα μπορεί να προσφέρουν.

Ανέδειξαν με το προσωπικό τους παράδειγμα, πόσα μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος αν βάλει τους σωστούς στόχους και τα κατάλληλα όνειρα.

Μια ελπίδα ότι δεν είναι όλα μαύρα, όσο κι αν πολλές φορές οι ειδήσεις γύρω μας μοιάζουν να σκοτεινιάζουν απειλητικά….

Διαβάστε επίσης ΠΟΙΟΙ είναι οι Ξένοι διάσημοι που μας Αποχαιρέτισαν το 2016, με ένα Kλiκ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: news247.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: