Αριστερά έχουμε την προκλητική ύψωση ξένης σημαίας σε δημόσιο χώρο μιάς άλλης χώρας με φόντο την Ακρόπολη χωρίς να τρέχει κάστανο…Δεξιά έχουμε την ύψωση σημαίας επί εδαφών στα οποία κανονικά θα έπρεπε να κυματίζει αγέρωχα και ως απάντηση τον δόλιο θάνατο τού εικονιζόμενου…Αίτιοι και για τίς δύο περιπτώσεις, οι ”Έλληνες” πολιτικοί τής περίφημης μεταπολίτευσης….
Του Aντώνη Δρογώση – kourdistoportocali.com
Από ρεπορτάζ της εποχής>Δύο νεαροί υψώνουν την Αλβανική σημαία κοντά στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης ώστε να φωτογραφηθούν και στη συνέχεια να ανεβάσουν το στιγμιότυπο στο facebook. Η φωτογραφία αναρτήθηκε στη σελίδα του facebook Rinia Shqiptare Ne Greqi – Αλβανική Νεολαία Στην Ελλάδα!
Βέβαια οι νεαροί δεν βρίσκονται στο ναό της Ακρόπολης, αλλά κοντά στο σημείο.Υπενθυμίζεται ότι όταν πριν λίγο καιρό, Έλληνες πολίτες επιχείρησαν να σηκώσουν τη γαλανόλευκη πάνω στην Ακρόπολη, οι φύλακες δημιούργησαν θέμα απαγορεύοντάς τους να ανοίξουν οποιαδήποτε σημαία στο βράχο της Ακρόπολης.
Toν έσερναν ζωντανό στο χώμα για 60-70 μέτρα!
Ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στο νεκρό ομογενή. Οσα αποκαλύπτει είναι ανατριχιαστικά για τον τρόπο που οι Αλβανοί αστυνομικοί βασάνισαν τον Ελληνα ομογενή.
«Πάνω (σ.σ. στο βουνό) βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή» δήλωσε ο γιατρός.
Υπογράμμισε ακόμη στην αρχή των δηλώσεών του: «Να πω για τον Κωνσταντίνο ότι δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος… Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά».