Πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά της 9χρονης Τζωρτζίνας σε διάστημα 13 ωρών φαίνεται πως επιχείρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, παρουσιάζεται και η χρονική σειρά με την οποία φαίνεται να έχει χορηγήσει μικρότερες δόσεις κεταμίνης την παραμονή του θανάτου του παιδιού, στις 28/01/2022.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στις 11:00 το πρωί το παιδί παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία, μυδρίαση και άλλα φαινόμενα για τουλάχιστον τριάμισι λεπτά.
Περίπου 25 λεπτά αργότερα, στις 11:25 παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας ενάμιση λεπτού, το οποίο λύθηκε αυτόματα, την ίδια ημέρα στις 14:30 καταγράφεται ένα ακόμη επεισόδιο για τρία λεπτά με αυτόματη λύση, ενώ υπήρξε ένα ακόμη στις 18:03 διάρκειας ενάμιση λεπτού, αλλά και τα μεσάνυχτα της ίδια ημέρας με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάζεται επιληπτική δραστηριότητα.
Στο παιδί, η χαριστική βολή δόθηκε το μεσημέρι της επομένης ημέρας (29/01), στις 14:28, όταν οι γιατροί βρήκαν την Τζωρτζίνα πλήρως απνοϊκή μέσα στο δωμάτιο και παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.
ΣΤΟ «ΚΑΔΡΟ» ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο πατέρας ήταν παρών σε περιστατικό κατά το οποίο η 9χρονη Τζωρτζίνα υπέστη σοβαρή κρίση στο Καραμανδάνειο, στις 14/01/2022, γεγονός που γεννά ερωτήματα για την εμπλοκή του στην υπόθεση.
ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: ΠΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΕΤΑΜΙΝΗ – ΟΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Την ίδια στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία που της αποδίδεται, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για την περίπτωση της 9χρονης ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Αστυνομία ερευνά τις αναζητήσεις που έκανε η μητέρα των τριών κοριτσιών στο διαδίκτυο αφού αυτές ήταν πολλές και διάφορες. Ο δημοσιογράφος τόνισε ότι οι αστυνομικοί δεν περιμένουν η ίδια να παραδεχθεί ότι έκανε τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο αφού αυτό θα την καταδικάσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και υπήρχε άτυπη επίσημη παρακολούθηση των συνομιλιών και των αναζητήσεών της στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είχε προχωρήσει σε αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών μέσα από το διαδίκτυο. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος, από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε φτάσει να κάνει αναζητήσεις ακόμα και στις ΗΠΑ για να βρει παρόμοιες ουσίες.
Στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρθηκε πως η ίδια είχε προχωρήσει σε αγοραπωλησίες. Το διαδίκτυο φέρεται να είναι ο τρόπος που προμηθεύτηκε την κεταμίνη, όμως, οι έρευνες συνεχίζονται καθώς ακόμα δεν έχει αποκλειστεί το να εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα στην προμήθεια της ουσίας από την 33χρονη.
Οι ειδικοί έχουν εστιάσει στο διαδίκτυο αλλά θα υπάρξουν έρευνες, θα γίνουν άρσεις απορρήτων και αναμένεται να αναζητήσουν αν υπάρχει εμπλοκή άλλου προσώπου, αν υπήρξε παράδοση μέχρι με χέρι ή υφαρπαγή από κάποιον χώρο. Νωρίτερα, οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου είχαν υποστηρίξει πως κεταμίνη υπήρχε στους χώρους του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, και αφέθηκε να εννοηθεί ότι την ουσία στο παιδί χορήγησαν γιατροί.