Έκκληση βοήθειας για μία 40χρονη μάνα τριών παιδιών που πάσχει από καρκίνο - Fanpage

Έκκληση βοήθειας για μία 40χρονη μάνα τριών παιδιών που πάσχει από καρκίνο

Πριν από δύο μήνες η νεομετανάστρια Γρηγορία Αντωνοπούλου, ο άνδρας της και τα τρία τους παιδιά ζούσαν με τις ανησυχίες, τις προσδοκίες και τις προκλήσεις που ζει κάθε οικογένεια βιοπαλαιστών που έχει πρόσφατα μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

Εργαζόταν, φρόντιζε τα παιδιά της και, βέβαια, προσπαθούσαν μαζί με τον σύζυγό της να κάνουν τις απαραίτητες οικονομίες για να μπορεί η οικογένεια να τα βγάλει πέρα. Βλέπετε, η Γρηγορία και η οικογένειά της δεν ήρθε στην Αυστραλία αφήνοντας στην Ελλάδα ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία. «Τίποτα δεν είχαμε. Όταν ο άνδρας μου έχασε τη δουλειά του, τα χάσαμε όλα. Φτωχοί στην Ελλάδα, φτωχοί και εδώ» μου λέει, περιγράφοντας την ζωή της οικογένειάς της στην Ελλάδα της κρίσης και τους λόγους που οδήγησαν την οικογένεια να πάρει τη μεγάλη απόφαση να έρθει στην Αυστραλία.

Βρισκόμαστε στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Η Γρηγορία που μέχρι πριν από δύο εβδομάδες εργαζόταν ως καθαρίστρια τώρα ανασηκώνεται από το κρεβάτι της αντικαρκινικής μονάδας του Austin, με μεγάλη δυσκολία. Τρέμει. Την ρωτάω αν κρυώνει. «Όχι δεν κρυώνω. Είναι οι όγκοι στη σπονδυλική μου στήλη. Με εμποδίζουν. Πονάω» μου λέει.

Το «όπου φτωχός και η μοίρα του» στην απόλυτη έκφρασή του, σκέφτομαι, όταν η Γρηγορία μου εξηγεί ότι πριν από δύο εβδομάδες, ναι μεν, είχε κάποιες κομμάρες, ναι μεν είχε κάτι πόνους στο πόδι και όντως ένοιωθε κάποια αδυναμία, αλλά «δούλευα σκληρά και με την οικογένεια ξέρεις, νόμιζα ότι ήταν από την κούραση».

Δεν ήταν όμως. Μία επίσκεψη στο γιατρό και η διάγνωση-καταπέλτης έστειλε άμεσα την Γρηγορία στο νοσοκομείο. Ο καρκίνος άρχισε από το στήθος, έκανε μετάσταση στην σπονδυλική στήλη και έχει αρχίσει να της «τρώει» και το συκώτι.

Όπως πολλοί άλλοι νέοι μετανάστες που ήρθαν στην Αυστραλία τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν καλά, το να καταφέρει κανείς να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για να ζήσει σ’ αυτήν την χώρα, ειδικά όταν έχει τρία παιδιά, μικρή γνώση της αγγλικής και δεν έχει πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντα βέβαια ελπίζει ότι με τη σκληρή του δουλειά και λίγη τύχη θα καταφέρει να ορθοποδήσει. Οι δυσκολίες όμως είναι καθημερινές και… «τυφλώνουν».

Όπως είχε πει και ο Ευριπίδης, «της φτώχειας της λείπει η σοφία». Οι δυσκολίες δεν σου επιτρέπουν να σκέφτεσαι το αύριο. Είναι το σήμερα που σε προστάζει να δώσεις τη μάχη σου εξαντλώντας σ’ αυτόν τον αγώνα, όλη σου την ενέργεια.

Η Γρηγορία είχε στο παρελθόν ιδιωτική ασφάλεια υγείας, όπως θα έπρεπε να έχει εφόσον δεν δικαιούται πρόσβαση στο Medicare. Όχι όμως τώρα. «Ξέρω ότι είναι λάθος που δεν έχουμε. Την αφήσαμε να μας την κόψουν» λέει ο Δημήτρης ο άντρας της. «Μας την έκοψαν γιατί δεν είχαμε να την πληρώσουμε…». Κατεβάζει το κεφάλι του. Το φορτίο είναι βαρύ.

«Η φτώχεια δεν είναι ντροπή» του λέω. «Δεν είναι» μου απαντά με αβεβαιότητα, για το αν θα πρέπει να συμφωνήσει ή διαφωνήσει μαζί μου. «Ήταν λάθος και τώρα το πληρώνουμε» συνεχίζει.

Και η Γρηγορία αν θέλει να ελπίζει ότι ο καρκίνος θα την λυπηθεί και θα της επιτρέψει να χαρεί τα παιδιά της για λίγα χρόνια ακόμα, θα πρέπει να πληρώσει αδρά.

Ο άνθρωπος κάνει πολλά λάθη, ο καρκίνος δεν είναι λάθος και η φτώχεια δεν είναι επιλογή. Απλώς είναι…

«Το νοσοκομείο μας είπε ότι η θεραπεία θα κοστίσει γύρω στις $100.000. Δεν έχουμε αυτά τα χρήματα. Αν την κάνω θα δω βελτίωση. Έτσι μου είπαν» λέει και ναι στα μάτια της μπορείς να διακρίνεις την αποφασιστικότητα μία γυναίκας που θέλει να το πολεμήσει.

Μία φίλη της οικογένειας που ήταν στο πλευρό της όταν οι γιατροί του νοσοκομείου της ανήγγειλαν ότι ο καρκίνος είναι τετάρτου σταδίου πήρε την πρωτοβουλία να αρχίσει τον έρανο που προβάλλουμε σήμερα και σας προτρέπουμε να ενισχύσετε.

Μέχρι στιγμής στον λογαριασμό για τη θεραπεία της Γρηγορίας έχουν συγκεντρωθεί $2.900. Η θεραπεία θα κοστίσει όπως προαναφέραμε $100.000. Το ποσό ακούγεται μεγάλο και είναι. Όμως, μπροστά στην γενναιοδωρία και την ανθρωπιά που έχει δείξει η παροικία μας όποτε καλείται να βοηθήσει, είναι μηδαμινό.

Σ’ αυτήν την ανθρωπιά κάνει έκκληση και η Γρηγορία. Όποιος από εμάς μπορεί να την καταλάβει ας ανταποκριθεί. Η Γρηγορία θέλει να το πολεμήσει. Εμείς έχουμε την επιλογή να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας σ’ αυτή της έκκληση αυτή όμως δεν έχει την επιλογή να κάνει το ίδιο στον καρκίνο.

Ο τραπεζικός λογαριασμός που μπορείτε να προσφέρετε είναι:

Name: Grigoria Antonopoulou & Dimitrios Antonopoulos

Bank: Bank of Sydney

BSB: 942302

Acc. Num: 1152164

Αν προτιμάτε να προσφέρετε μέσω του διαδικτύου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.gofundme.com/grigoria-antonopoulou

Πηγή:  neoskosmos.com

Αφήστε το σχόλιο σας: