ΕΚΤΑΚΤΟ - Σεισμός Τώρα στην Ύδρα – Αισθητός και στην Αθήνα. – Δύο σεισμοί Προηγήθηκαν! - Fanpage

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σεισμός Τώρα στην Ύδρα – Αισθητός και στην Αθήνα. – Δύο σεισμοί Προηγήθηκαν!

Ο σεισμός των 4,1 Ρίχτερ ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός από την Ύδρα μέχρι την Αθήνα – “Έσπασε” το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου – Η πρώτη του μέτρηση – Τα ξημερωματα είχαν καταγραφεί στην ίδια περιοχή δύο μικρότερες σεισμικές δονήσεις – Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου στην περιοχή – Αισθητός ο σεισμός σε Σπέτσες, Πόρο και Αίγινα – Δεν αναφέρθηκαν ζημιές και τραυματισμοί

Ο σεισμός στην Ύδρα σημειώθηκε στις 16.48 και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ. Επίκεντρο η θαλάσσια περιοχή 38 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού.
Ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, υπήρξαν κλήσεις και από περιοχές της Αθήνας, που αισθάνθηκαν το σεισμό.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου. Στις 17.06 σημειώθηκε ακόμα μία δόνηση στην ίδια περιοχή, 24 χλμ. νοτιοανατολικά του νησιού, με μέγεθος 2,4 Ρίχτερ.

Ο χάρτης του σεισμού

Οι δύο σεισμοί που προηγήθηκαν τα ξημερώματα

Τα ξημερώματα είχαν σημειωθεί άλλες δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Ύδρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο οι σεισμοί σημειώθηκαν με λίγα λεπτά διαφορά μεταξύ τους. Αναλυτικά, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01:42 και είχε ένταση 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 41χλμ βορειοανατολικά της Ύδρας ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ.

Πέντε λεπτά αργότερα, στις 01:47 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 29χλμ βορειοδυτικά του νησιού ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 58χλμ.

Ο χθεσινός σεισμός στην Πάτρα

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 15:43 σε περιοχή ανατολικά της Πάτρας, προκαλώντας μικρή ανησυχία στους κατοίκους.
Ο σεισμός ήταν μικρού μεγέθους, αλλά επιφανειακός, με συνέπεια να γίνει ιδιαίτερα αισθητός.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 21 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας και το εστιακό βάθος ήταν μικρότερο των 5 χιλιομέτρων.

Πηγή: .newsit.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: