Επιστολή προς Δήμαρχο Λέσβου: «Αφαιρέστε τους σταυρούς από τη Μυτιλήνη, ενοχλούν τους μετανάστες» - Fanpage

Επιστολή προς Δήμαρχο Λέσβου: «Αφαιρέστε τους σταυρούς από τη Μυτιλήνη, ενοχλούν τους μετανάστες»

 

«Aφαιρέστε τους σταυρός, ενοχλεί τους μετανάστες». Την εν λόγω επιστολή δεν την είδαμε σε ξένη χώρα, αλλά στην Ελλάδα. Ορισμένοι φαίνεται πως ενοχλούνται από την παρουσία του σταυρού, που για την πλειοψηφία των Ελλήνων είναι το πιο ιερό σύμβολο.

Η επιστολή.. που εξοργίζει τους κατοίκους της Λέσβου απέστειλε η «Συνύπαρξη» προς τον Δήμαρχο Λέσβου και τον Λιμενάρχη Μυτιλήνης με κοινοποίηση στα ΜΜΕ:

Προς κ. Λιμενάρχη Μυτιλήνης κ. Δήμαρχο Λέσβου κοιν. ΜΜΕ

Κύριε Δήμαρχε Λέσβου Κύριε Λιμενάρχη Μυτιλήνης

Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση. Η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων.

Για το Δ.Σ. της Συνύπαρξης Ήβα Βουγιούκα-Φράγκου Πρόεδρος

Δείτε επίσης την επίμαχη δημοσίευση στο Facebook:

Εδώ φτάσαμε δυστυχώς. Έλληνες να ζητούν να αφαιρεθεί το ιερό σύμβολο, για μην ενοχλούνται αυτοί, που μπήκαν παράνομα στη χώρα μας.

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: