Εξελίξεις με εξαφάνιση Θάνου Ακρίβο: Πού βρέθηκαν ρούχα και αμάξι. Από ποιους ζήτησε βοήθεια - Fanpage

Εξελίξεις με εξαφάνιση Θάνου Ακρίβο: Πού βρέθηκαν ρούχα και αμάξι. Από ποιους ζήτησε βοήθεια

Ποιες οι εξελίξεις με εξαφάνιση Θάνου Ακρίβο;

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του 33χρονου Θάνου Ακρίβο.

Την επόμενη μέρα αφότου βρέθηκαν τα ρούχα του αγνοούμενου, κάμερα τυροκομείου κατέγραψε έναν νέο να περνάει μπροστά από τις εγκαταστάσεις, αποκάλυψε χθες (27/04), η εκπομπή «Φως στο τούνελ».

Η είδηση αυτή αναπτέρωσε τις ελπίδες της οικογένειας, που συνεχίζει με όσα μέσα διαθέτει τις έρευνες στη διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε ο 32χρονος Θάνος Ακρίβος, στα ορεινά μονοπάτια και βοσκοτόπια.

Κυριευμένη από αγωνία για την τύχη του παιδιού της, η μητέρα του Θάνου, Ασπασία Παπαπαναγιώτου, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ», από τον τόπο των ερευνών. Ανέφερε πως τελευταία φορά που μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο ήταν το βράδυ της Τετάρτης 11 Απρίλιου αλλά το κινητό του έμεινε από μπαταρία και δεν πρόλαβε να της πει που ακριβώς βρίσκεται. Κατάλαβε όμως ότι ήταν σε σύγχυση και ανησύχησε.

Οι γονείς του Θάνος Ακρίβος την επόμενη μέρα πήγαν στο σπίτι του στην Αθήνα, αλλά δεν τον βρήκαν και δήλωσαν την εξαφάνιση του στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Από τις αποδείξεις που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, όταν αυτό εντοπίστηκε δύο μέρες μετά εγκαταλειμμένο στο Πανόραμα Άργους, κατάλαβαν ότι ο Θάνος είχε επισκεφθεί τη Σπάρτη. Στην επιστροφή πήρε λάθος δρόμο και το αυτοκίνητο του έμεινε από μπαταρία.

«Μόλις μας ειδοποίησαν πως βρέθηκε το αμάξι του με τα προσωπικά του πράγματα, ανησυχήσαμε και ήρθαμε στο Πανόραμα. Πήγαμε στην Ασφάλεια και διαπιστώσαμε πως το όχημα είχε μεταφερθεί εκεί.

Θα έπρεπε να το αφήσουν στο σημείο γιατί μπορεί ο Θάνος να απομακρύνθηκε για λίγο και όταν γύρισε και δεν το βρήκε, να έφυγε. Βρισκόταν για δύο εικοσιτετράωρα στο σημείο κι ενώ ζήτησε βοήθεια δεν του δόθηκε», ανέφερε η μητέρα του.

Είπε πως την Παρασκευή 13 Απριλίου τον είδαν στην περιοχή να κινείται πεζός. Οι έρευνες όμως ξεκίνησαν την Κυριακή όταν έφτασε στον τόπο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Ο Θάνος Ακρίβος είχε ήδη φτάσει στην κορυφή του βουνού.

«Εκεί βρέθηκαν τα ρούχα του. Ξέρουμε ότι του αρέσει να ακολουθεί ορειβατικά μονοπάτια και πήγαμε με φίλους να ψάξουμε αλλά χωρίς αποτέλεσμα», είπε και ένας κόμπος στεναχώριας στάθηκε στο λαιμό της.

Οι μαρτυρίες
Η μητέρα του Θάνου έδειξε στην κάμερα την απόσταση από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο του γιου της μέχρι την κορυφή του βουνού που εντοπίστηκαν τα ρούχα του από εργαζόμενους σε συνεργείο δεντροφύτευσης και αναγνωρίστηκαν από την ίδια. Πάνω τους είχαν αγκάθια από τη διαδρομή που είχε ακολουθήσει ο νέος.

Στις έρευνες στο βουνό που ακολούθησαν, συμμετείχαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ πέταξαν δύο ελικόπτερα ένα ιδιωτικό και ένα της Αστυνομίας. Τις έρευνες από την πλευρά των Αρχών συνεχίζει πλέον μόνο η Αστυνομία, αλλά όχι εντατικά.

Εθελοντές που επικοινώνησαν με το «Τούνελ», προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια.

Οι ελπίδες της οικογένειας αναπτερώθηκαν όταν πληροφορήθηκαν από ένα Ρουμάνο πως συνάντησε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου, ένα νέο στον αγροτικό δρόμο που συνδέει τα Σταθέϊκα με το Σχοινοχώρι και του ζήτησε τσιγάρο.

Ο νέος ταίριαζε στα χαρακτηριστικά του Θάνου. Στον δρόμο αυτόν καταλήγει και το μονοπάτι του φυσικού αερίου, από το βουνό όπου το ίδιο πρωί εντοπίστηκαν τα ρούχα του. Στη συνέχεια σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο νέος κατευθύνθηκε προς το ποτάμι.

Δύο μέρες μετά μια νέα πληροφορία έδωσε κι άλλες ελπίδες στους συγγενείς. Κάμερα ασφαλείας τυροκομείου της περιοχής κατέγραψε ένα στιγμιότυπο με έναν νέο να περνάει μπροστά από τις εγκαταστάσεις.

Η μητέρα του αγνοούμενου Θάνος Ακρίβος που είδε το υλικό, θεωρεί πως ο περαστικός μοιάζει στον Θάνο.

«Μέσα από την ψυχή μου ζητάω να με βοηθήσουν να βρω το παιδί μου. Αν κάποιος δει κάτι να μη φοβηθεί να επικοινωνήσει με τις Αρχές. Δεν είναι το παιδί μου επιθετικό. Είναι ωραίος άνθρωπος. Θέλω να τους πω αν τον βρουν κάπου, να τον βοηθήσουν. Εγώ μέχρι τελευταία στιγμή θα φανώ δυνατή….», κατέληξε.

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: