Φιάσκο το κύκλωμα χρυσού; Απίστευτη ανατροπή: "Να αποφυλακιστεί αμέσως ο Ριχάρδος" - Fanpage

Φιάσκο το κύκλωμα χρυσού; Απίστευτη ανατροπή: «Να αποφυλακιστεί αμέσως ο Ριχάρδος»

Ποιες οι εξελίξεις στην υπόθεση Ριχάρδου;

Την άμεση αποφυλάκισή του, μερικές ώρες μετά την προφυλάκισή του ζητεί ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ανάκριση για την υπόθεση του χρυσού.

Αμέσως μετά την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερους με όρους και τους 23 κατηγορούμενους οι οποίοι απολογήθηκαν χθες, ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, κάνει επίκληση της πληροφορίας πως οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές ενημέρωσαν πως δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας σε εξαγωγές προς την Τουρκία.

Το γεγονός αυτό τινάζει τη δικογραφία στον αέρα και είναι πιθανόν να οδηγήσει στην αποφυλάκιση όλων των κατηγορουμένων.

Αίτηση

Στην αίτηση του ο κατηγορούμενος στρέφει τα πυρά του, για ακόμη μια φορά, σε βάρος των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση δηλώνοντας αποφασισμένος να καταθέσει σε βάρος τους μήνυση «για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν».

Ολόκληρο το αίτημα έχει ως εξής:

«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία

«Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους.

Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.”.

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: