Γυναίκα δίνει τα αποφάγια της σε μια άστεγη ζητιάνα. Τότε συνειδητοποιεί πως ΚΑΤΙ δεν πάει καθόλου καλά... - Fanpage

Γυναίκα δίνει τα αποφάγια της σε μια άστεγη ζητιάνα. Τότε συνειδητοποιεί πως ΚΑΤΙ δεν πάει καθόλου καλά…


Η Carmen Mendez και το αγόρι της είχαν πάει να πάρουν φαγητό αργά το βράδυ, όταν είδαν μια άστεγη κοντά στην είσοδο του καταστήματος. Η γυναίκα ήταν βρώμικη, νηφάλια και καθόταν ήσυχα δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων ζητώντας από τους πελάτες τα υπολείμματα του φαγητού τους. Όλοι την κοίταζαν αηδιασμένοι ή της πετούσαν το φαγητό τους.

3

«Κανείς δεν έλεγε ναι, την αγνοούσαν και της πετούσαν το φαγητό. Μου ράγισε την καρδιά», έγραψε η Mendez στο Instagram. «Βοηθάω εθελοντικά τους άστεγους εδώ και πολλά χρόνια… δεν με αηδιάζουν ούτε με ανακατεύουν. Τους αγαπώ όλους τόσο πολύ.»

Συγκλονισμένη, η Carmen αποφάσισε να δώσει στην γυναίκα τα υπολείμματα του φαγητού της, αν ήταν ακόμη εκεί όταν θα έφευγε. 20 λεπτά αργότερα, η Carmen έψαχνε την γυναίκα, αλλά δεν ήταν πουθενά. «Την έψαχνα καθώς ετοιμαζόμασταν να φύγουμε και δεν την έβρισκα», θυμάται. «Στεναχωρήθηκα για όλη την απόρριψη που είχε αντιμετωπίσει εκείνο το βράδυ που έψαχνε ένα ζεστό γεύμα.»

4

Απογοητευμένη, η Carmen άρχισε να πετά το φαγητό της, όταν άκουσε μια μικρή, διστακτική φωνή… «Μπορώ να πάρω το φαγητό σου;», ρώτησε η ποδοπατημένη γυναίκα. Χωρίς δισταγμό, η Carmen έδωσε στην γυναίκα το υπόλοιπο φαγητό της με ένα θερμό χαμόγελο και καλές προθέσεις, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

«Αισθάνθηκα αρκετά απαίσια που της έδωσα τα απομεινάρια του φαγητού μου… της άξιζαν πολλά περισσότερα… έτσι της αγόρασα ένα ολόκληρο γεύμα… της άξιζε να φάει ένα ζεστό γεύμα», είπε η Mendez.

Ενώ η γυναίκα έτρωγε τα απομεινάρια, η Carmen πήγε στο ταμείο και παρήγγειλε ένα ζεστό γεύμα. Ζήτησε από τον ταμία να μην πετάξει την γυναίκα έξω και μετά κουβάλησε το φρέσκο κοτόπουλο και τις τηγανητές πατάτες στην γυναίκα, η οποία τα δέχτηκε με δάκρυα στα μάτια.

5

«Η αγκαλιά που μου έδωσε ήταν σαν καμιά άλλη… τα δάκρυα που έριξε τα ένιωσα βαθιά στην καρδιά μου», είπε η Mendez. «Την κράτησα σφιχτά και την άφησα να ξεσπάσει. Δεν με αηδίαζε. Και είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Την επόμενη φορά, πριν κρίνετε έναν άστεγο, σκεφτείτε το ξανά… δεν είναι όλοι οι άστεγοι ναρκομανείς ή τεμπέληδες.»

Πολλοί λένε ότι δεν πρέπει να δίνεις στους άστεγους χρήματα, αλλά κανείς δεν θα διαφωνούσε με την πράξη της Carmen. Ας ελπίσουμε ότι το παράδειγμα της θα εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να δείξουν συμπόνια στους λιγότερο τυχερούς.

Credit: inspiremore.com

Αφήστε το σχόλιο σας: