Οι Ρώσοι ξεκίνησαν ναυτικούς βομβαρδισμούς στη Συρία – Εξαπολύουν πυραύλους από την Κασπία θάλασσα (Photo/Video) - Fanpage

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν ναυτικούς βομβαρδισμούς στη Συρία – Εξαπολύουν πυραύλους από την Κασπία θάλασσα (Photo/Video)

Ναυτικούς βομβαρδισμούς ξεκίνησε το ρωσικό πολεμικό ναυτικό κατά στόχων στη Συρία, εξαπολύοντας συνολικά 26 πυραύλους cruise από πλοία του στόλου της Κασπίας θάλασσας.

Είναι προφανές από την πορεία των πυραύλων που πέρασαν πάνω από Ιράν και Ιράκ, ότι οι Ρώσοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία, με τις χώρες αυτές, ειδικά με το Ιράν που είναι παραδοσιακός σύμμαχός, στην προσπάθειά τους να εδραιώσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

Ελικόπτερα περιπολούν γύρω από τη ρωσική βάση στη Λατάκεια

Στο μεταξύ, την ασφάλεια της ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Λατάκεια της Συρίας, έχουν αναλάβει τα επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24, τα οποία είναι επιφορτισμένα με τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση τζιχαντιστών που πλησιάζουν στην περιοχή.

15

Οι τζιχαντιστές, εφοδιασμένοι με σύγχρονους φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους εδάφους – αέρος, αποτελούν απειλή για τα ρωσικά βομβαρδιστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα κατά την απογείωση και την προσγείωση.

16

Σημειώνεται ότι μαχητές του ISIS έχουν εντοπιστεί σε περιοχές μόλις 30 – 40 χιλιόμετρα από τη βάση.


[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: