Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η Πρώτη Δημόσια Εμφάνιση μετά την Επίθεση με Βιτριόλι - Fanpage

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η Πρώτη Δημόσια Εμφάνιση μετά την Επίθεση με Βιτριόλι

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τον Μάιο του 2020, η νεαρή Ιωάννα δέχθηκε επίθεση από μία γυναίκα που τη σημάδεψε με βιτριόλι στο πρόσωπο. Συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της σήμερα, η γυναίκα προσήλθε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για να παραστεί στη δίκη της υπόθεσής της. Η 37χρονη δράστης αντιθέτως, απουσίαζε από το Δικαστήριο και μάλιστα φαίνεται να ζητά καλύτερη μεταχείριση από τις δικαστικές αρχές, αν και έχει ήδη παραδεχθεί την πράξη της.

Η άφιξη της Ιωάννας στο Δικαστήριο

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που είχε δίπλα τους συνηγόρους της, Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή και την μητέρα της, θέλησε παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας της, να βρεθεί απέναντι στην 37χρονη κατηγορούμενη.

Ωστόσο η 37χρονη δράστιδα της άγριας επίθεσης δεν εκδήλωσε επιθυμία να μεταχθεί στο δικαστήριο, ώστε να είναι παρούσα στην δίκη της.

Με την είσοδο της Ιωάννας στο προαύλιο του Κακουργιοδικείου αρκετοί που βρισκόταν στον χώρο της φώναζαν «μπράβο» προσπαθώντας να την εμψυχώσουν.

Εντός της δικαστικής αίθουσας την πλησίασε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος της εξέφρασε τη συμπόνια του, προσθέτοντας ακόμη να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.

Τι ζητά η κατηγορούμενη από το Δικαστήριο

«Θα παραβρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας», ανέφερε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, σε γραπτή δήλωση που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός της, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του είναι απούσα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Στη συνέχεια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

Δείτε φωτογραφίες της νεαρής Ιωάννας πριν από την επίθεση

Κεχαγιόγλου: Τι αιτήθηκε ο συνήγορος της κατηγορούμενης

Τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ζήτησε, διά του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι.

Ο κ. Κεχαγιόγλου, εκφράζοντας την προσωπική συμπάθειά του στο θύμα, δήλωσε πως η εντολέας του ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενέστερο ποινικό χαρακτηρισμό.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Αφήστε το σχόλιο σας: