Κρατούμενοι και υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού έφτιαξαν ψωμί για να προσφέρουν στους πυρόπληκτους - Fanpage

Κρατούμενοι και υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού έφτιαξαν ψωμί για να προσφέρουν στους πυρόπληκτους

 

 

Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού δεν έμειναν ασυγκίνητοι από την τραγωδία που συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα με τον τραγικό απολογισμό των 81 νεκρών. 

Οπως επισημαίνει η ανακοίνωση της σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι κρατούμενοι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανταποκρίνονται έτσι στο κάλεσμα βοήθειας που απεύθυνε ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης. Η σκέψη μας και η αγωνία μας είναι μαζί τους αναφέρει η ανακοίνωση.

Σοκαρισμένοι παρακολουθούμε τις σκηνές Εθνικής Τραγωδίας που εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα στην Πατρίδα μας. Οι πυρκαγιές στην δυτική και ανατολική Αττική μόνο με περιγραφές που παραπέμπουν σε βιβλικές καταστροφές μπορούν να συγκριθούν. Ο μαρτυρικός θάνατος δεκάδων συνανθρώπων μας όλων των ηλικιών, ο τραυματισμός αρκετών άλλων και η καταστροφή τόσων περιουσιών, έχει σκεπάσει με ένα βαρύ πέπλο ατέλειωτου πόνου και ανείπωτης θλίψης όλους τους Έλληνες.

Τέτοιες στιγμές σαν και αυτές ωστόσο είναι εκείνες οι οποίες αναδεικνύουν το μέγεθος του πολιτισμού, την δύναμη ψυχής, τις αντοχές και την αλληλεγγύη κάθε λαού προς τον συνάνθρωπό του. Ο λαός μας, ως ανάδελφος λαός, με βαριά ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά, όσες φορές και αν χρειάστηκε στο παρελθόν, σύσσωμος και με υπερηφάνεια αντιμετώπισε κάθε χτύπημα και είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η διοίκηση της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ) στον Κορυδαλλό και οι κρατούμενοι που εργάζονται στο αρτοποιείο του Καταστήματος αποφάσισαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα βοηθείας του Δήμου Νέας Μάκρης προσφέροντας σχεδόν 3.000 συσκευασμένα αρτίδια και 6.000 μεγάλες φιάλες εμφιαλωμένου νερού. Οι κρατούμενοι συνέβαλλαν με την προσωπική εθελοντική τους εργασία στην παρασκευή των αρτιδίων, η διοίκηση και ιδίως η Ομοσπονδία μας κάλυψαν το σύνολο της οικονομικής δαπάνης.

Οι ώρες που περνάνε οι συνάνθρωποί μας είναι τραγικές και πιθανόν τίποτα να μην μπορεί να απαλύνει τον πόνο της απώλειας που ζουν. Η σκέψη όλων μας και η αγωνία μας είναι μαζί τους…

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: