Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Αυτοί Είναι Οι απίστευτοι διάλογοι που πρόδωσαν τους δολοφόνους - Fanpage

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Αυτοί Είναι Οι απίστευτοι διάλογοι που πρόδωσαν τους δολοφόνους

– Τα λόγια που πρόδωσαν του δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Πέντε συνολικά οι κατηγορούμενοι – Τρεις οι ηθικοί αυτουργοί που έδωσαν και την εντολή από τον Κορυδαλλό και δυο οι δράστες – Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί ήθελαν να εκβιάσουν άλλον κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού ζητώντας από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο που τον εκπροσωπούσε 5 εκατομμύρια ευρώ! – Ο ρόλος μιας γυναίκας στην υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα – Ο 32χρονος που τράβηξε την σκανδάλη περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν και κατονόμασε τους πάντες
Μια συστηματική δουλειά παρακολούθησης αλλά και η βοήθεια του υπεροκοριού της ΕΥΠ οδήγησαν τις αρχές στην εξιχνίαση της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τόσο τους ηθικούς αυτουργούς, όσο και τους δράστες της δολοφονίας και από όσα κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ αλλά και μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Οι διάλογοι που τους «έκαψαν»

Πριν την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο ένας από τους εντολείς της δολοφονίας, μιλούσε με τον έναν από τους εκτελεστές και του έλεγε: «Θα πάτε, θα τον πυροβολήσετε στα πόδια και θα του πείτε αυτά που ζητάμε». Αυτό προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Επίσης, ένας από τους ηθικούς αυτουργούς μέσα από τον Κορυδαλλό μιλούσε με άτομο εκτός φυλακής αφού είχε γίνει η δολφονία και του έλεγε:
«Ρε τους βλάκες! Εμείς για εκφοβισμό τους στείλαμε και αυτοί τα έκαναν μαντάρα». Την συνομιλία έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ.
Όλο το χρονικό του εντοπισμού των αδίστακτων δολοφόνων και των εντολέων τους

Αν επιχειρούσε κάποιος να περιγράψει με μια φράση τι κρύβεται πίσω από την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, θα αρκούσαν μόνο δυο λέξεις. Δυο λέξεις που λέμε στην καθομιλουμένη. «Πήγε χαμένος».

Τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σήμερα από την αστυνομία για την δολοφονία του γνωστού δικηγόρου, περιγράφουν ακριβώς αυτό. Μετά την σύλληψη του 32χρονου δραπέτη των φυλακών Κασσάνδρας ο οποίος είναι ένας απο τους δυο δολοφόνους και μετά την ομολογία του αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

Ο 32χρονος, με το παρατσούκλι «ψηλός» και ο συνεργάτης του 30 ετών που διαφεύγει και μάλλον είναι ήδη στην Αλβανία πήραν εντολή μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Εντολείς» τους, τρία άτομα. Οι ηθικοί αυτουργοί δηλαδή της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τι ζητούσαν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούνται για την απόπειρα δολοφονίας άλλου δικηγόρου έψαχναν στις φυλακές τον δικό τους εντολέα! Δηλαδή τον άνθρωπο που τους είχε αναθέσει συμβόλαιο θανάτου και για τον λόγο αυτό κρατείται και εκείνος.

Όμως, δεν μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του αφού εκείνος νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο των φυλακών και εκείνοι σε άλλη πτέρυγα.

Η γυναίκα που βρήκε τους δυο εκτελεστές

Έτσι, μέσω μιας μεσω μιας γυναίκας στρατολόγησαν τον «ψηλό» και τον «κοντό», δηλαδή τους δυο δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκείνη τους βρήκε και τους μετέφερε το μήνυμα. Δηλαδή, να πάνε στον άτυχο δικηγόρο ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση του ανθρώπου που έψαχναν και εμπλέκεται σε σκάνδαλο με μεγάλη εταρεία στο χώρο της ενέργειας. Η εντολή σύμφωνα με τον 32χρονο ήταν να τον εκφοβίσουν. Τους έδωσε και προκαταβολή 3.000 ευρώ.

Η συνάντηση με το θύμα τους

Οι δυο δολοφόνοι, ο 32χρονος και ο συνεργός του πήραν τηλέφωνο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωι της 12ης Οκτωβρίου και και έκλεισαν ραντεβού για το απόγευμα. Στις 18:45 οι δυο δράστες πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.

Όσο περνούσε η ώρα ο ένας από τους δράστες βγήκε από το γραφείο, με το πρόσχημα να φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά.

Η ώρα περνούσε και ξαφνικά και απροειδοποίητα έβγαλαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Τους πήραν όσα χρήματα είχαν επάνω τους και τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία.

Όταν έμειναν μόνοι με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο του μετέφεραν το εξής μήνυμα: Να ζητήσει από τον πελάτη του 5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Όταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε, τότε εκείνοι του ζήτησαν τα στοιχεία συγγενών του πελάτη τους λέγοντας «αφού δεν μας βοηθάς εσύ θα βρούμε την λύση αλλού».

Όταν ο δικηγόρος προσπάθησε να τους δώσει το κλητήριο θέσπισμα για την δίκη, κάτι πήγε στραβά. Όπως φέρεται να είπε ο 32χρονος, «φοβήθηκα ότι ίσως έχει κάποιο όπλο και τον πυροβόλησα. Εκείνος προσπάθησε να καλυφθεί και η σφαίρα τον βρήκε στο θώρακα».

Και οι δυο δράστες πέταξαν κατευθείαν τα κινητά τους και προσπάθησαν να φύγουν για την Αλβανία. Ο επονομαζόμενος και «κοντός» τα κατάφερε όπως όλα δείχνουν. Ο «ψηλός» προσπάθησε να βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς Ρομά στην Πάτρα.

Πλούσιο το παρελθόν και των δυο

Ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, δεν επέστρεψε ύστερα από τακτική άδεια που του χορηγήθηκε. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.
Συγκεκριμένα ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπές από την 1η Απριλίου 2016. Αρχικά ηταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία οδηγήθηκε στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2018. Στις 5 Σεπτεμβρίου έχοντας συμπληρώσει το 1/5 έκτισης της ποινής πήρε 5ήμερη άδεια, όπως είχε δικαίωμα και την παραβίασε.

Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Στο διαμέρισμα στην Καλλιθέα στο οποίο διέμεναν οι δράστες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια,
πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια,
118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
3 γεμιστήρες διαφόρων όπλων,
χειροβομβίδα,
2 πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.
Όπως προέκυψε, οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Μέσα στο διαμέρισμα, εντοπίστηκε 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία.

Από την εργαστηριακή εξέταση της βολίδας, προέκυψε ότι προέρχεται από το ίδιο πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καλλιθέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ο συλληφθείς δραπέτης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματα και ομολόγησε την πράξη του.

Η αναλυτική ενημέρωση από τον διευθυντή ασφάλειας Αττικής

«Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαλευκάνει πλήρως την ανθρωποκτονία του 53χρονου δικηγόρου, που διαπράχθηκε πριν από δεκαεννιά ημέρες, στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού, στην Αθήνα.

Όπως πρόεκυψε από τη εξονυχιστική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας είναι πέντε υπήκοοι Αλβανίας.

Οι δύο – ηλικίας 32 και 30 ετών – είναι οι φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις – 34, 35 και 40 ετών – είναι οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι κρατούνται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, για άλλη γνωστή ποινική υπόθεση.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το πρωί της 12 Οκτώβριου, άγνωστος άνδρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 52χρονο δικηγόρο και ζήτησε συνάντηση για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επικαλούμενος ότι πρόκειται να συζητήσουν για ποινική υπόθεση.

Την 18:45΄ ώρα, οι δυο δράστες πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.

Σε μεταγενέστερο χρόνο ένας από τους δράστες εξήλθε του γραφείου, με το πρόσχημα να φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επανήλθε μετά τη πάροδο λίγων λεπτών.

Κατά την πρόοδο της συζήτησης, χωρίς να παρέχουν περισσότερα στοιχεία για το άτομο την υπεράσπιση του οποίου επιθυμούσαν να αναθέσουν στο δικηγορικό γραφείο, απροειδοποίητα, εμφάνισαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Στη συνέχεια, αφού προηγουμένως τους αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν επάνω τους, τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία, όπου ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον 52χρονο δικηγόρο μία φορά στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ως Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, αναλαμβάνοντας τη διερεύνηση της υπόθεσης, ανιχνεύσαμε, από τα πρώιμα στάδια, ενδείξεις που μας οδηγούσαν σε συγκεκριμένα πεδία ερευνών, όπου εστιάσαμε το προανακριτικό μας έργο.

Ο τρόπος του εγκλήματος «μαρτυρά» προσεκτικό σχεδιασμό

Ειδικότερα, η ανάλυση του τόπου του εγκλήματος, σε συνδυασμό με επιμέρους στοιχεία, όπως η επιλογή του χώρου και του χρόνου διάπραξης της ανθρωποκτονίας, ο τρόπος προσέγγισης του θύματος, η κατόπτευση του περιβάλλοντος χώρου, ο πυροβολισμός από ιδιαίτερα κοντινή απόσταση σε ζωτικά όργανα, συγκροτούσαν ενδείξεις οι οποίες παραπέμπουν σε προσεκτικό σχεδιασμό και προπαρασκευαστικές ενέργειες, που δεν συνάδουν με την εκδοχή της ληστείας ως κίνητρο.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογώντας, αναλύοντας και παραμετροποιώντας τα ερευνητικά μας δεδομένα, προσανατολιστήκαμε σε υπόθεση, που έχει τα χαρακτηριστικά της «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονίας.

Καταφέραμε έτσι σταδιακά να ιχνηλατήσουμε το «εγκληματικό προφίλ» των δραστών, να διερευνήσουμε τα κίνητρά τους, να προσδιορίζουμε το ρόλο ενός εκάστου και τελικά να διαλευκάνουμε πλήρως την υπόθεση.

Όπως διακριβώθηκε οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον 52χρονο δικηγόρο, στοιχεία, που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους.

Στο πλαίσιο των ερευνών είχαμε συγκροτήσει ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και έτσι καταφέραμε να συλλάβουμε τον 32χρονο, σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην Πάτρα, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει την σύλληψη και να αναζητήσει τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό.

«Αυτός έκλεισε το ραντεβού, αυτός τον πυροβόλησε»

Όπως διακριβώθηκε, πρόκειται για το άτομο που πυροβόλησε τον δικηγόρο, ενώ ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του για να κλείσει το ραντεβού. Επιπλέον είχε παραλάβει ως προκαταβολή, για τη διεκπεραίωση της «παραγγελίας» που του είχε ανατεθεί, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς δράστης είναι δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παραβιάσει τακτική άδεια που είχε λάβει.

Η παρουσία του στο χώρο του δικηγορικού γραφείου πιστοποιείται και από τμήματα δακτυλικών του αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω την εξαιρετική συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο χειρισμό της υπόθεσης, καθώς βοήθησε σημαντικά στο πεδίο της εξερεύνησης και της ταυτοποίησης των πειστηρίων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, προχθές 29 Οκτώβριου 2017, πραγματοποιήσαμε έρευνα σε διαμέρισμα στη Καλλιθέα, όπου διέμεναν οι φυσικοί αυτουργοί, μαζί με ομοεθνή τους, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, χωρίς από τα στοιχεία που διαθέτουμε μέχρι στιγμής να προκύπτει εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία.

«Διπλή απόπειρα φόνου σε βάρος 2 Αλβανών»

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκε και υπόθεση διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος υπηκόων Αλβανίας, τον περασμένο Σεπτέμβρη στην περιοχή της Καλλιθέας, με δράστη τον 32χρονο συλληφθέντα φυσικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου.

Για τις παράπλευρες αυτές υποθέσεις και για το ποινικό παρελθόν των εμπλεκομένων στην ανθρωποκτονία του 52χρονου δικηγόρου θα σας δώσει περισσότερα στοιχεί ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος.

Προτού παραχωρήσω το λόγο θα ήθελα να συγχαρώ όλο το προσωπικό που εργάστηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεση αυτής και κυρίως το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας για την υποδειγματική έρευνα και τον εξαιρετικό χειρισμό της υπόθεσης, σε όλα τα επίπεδα.

Ως Ελληνική Αστυνομία, διατηρούμε τα ποσοστά εξιχνίασης των ανθρωποκτονιών στη χώρα μας, σε επίπεδα αξιομνημόνευτα για τα ευρωπαϊκά και διεθνή αστυνομικά πρότυπα.

Επιτελούμε το καθήκον μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, που στερούνται αγαπημένα τους πρόσωπα»


πηγη newsit.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: