Ο Πάτερ Αντώνιος παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη και υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη - Fanpage

Ο Πάτερ Αντώνιος παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη και υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη

 

 

Συνοδευόμενος από 10 παιδιού της «Κιβωτού του Κόσμου» παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη, ο ιερέας ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου.

Είναι ένας θεσμός ο οποίος θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008. Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει ιδιαίτερη προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και πιο στενής ολοκλήρωσης ανάμεσα στους πολίτες και τα κράτη-μέλη.

Το σπουδαίο και βαρυσήμαντο έργο της «Κιβωτού», η οποία ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον 26χρονο τότε ιερέα, Αντώνιο Παπανικολάου, προσφέρει εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια στήριξη σε μικρά απροστάτευτα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, από μονογονεϊκές οικογένειες ή χωρίς γονείς, τα οποία ζουν υπό ακραίες συνθήκες φτώχειας και εγκατάλειψης.

Θέλοντας να αναδείξει πανευρωπαϊκά μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες εθελοντισμού των ημερών μας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε στην Επιτροπή Βραβείων του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 -πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή- να δοθεί και τρίτο βραβείο στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έναντι των δύο που της αναλογούν σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Με τον Πατέρα Αντώνιο και την “Κιβωτό του Κόσμου” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου διακρίθηκαν με το “Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη” για το 2018. #CitizensPrize #Κιβωτός του Κόσμου

Gepostet von Δημήτρης Παπαδημούλης am Dienstag, 9. Oktober 2018

O πατέρας Αντώνιος μίλησε για την μεγάλη αυτή τιμητική διάκριση:

«Τι να σας πω; Για έναν ορθόδοξο ιερέα τα βραβεία ξέρετε δεν χρειάζονται με την έννοια ότι πιστεύω και νιώθω, ότι αυτό που κάνουμε είναι χρέος μας, υποχρέωση για το ποίμνιο μας για τα παιδιά και τις ψυχούλες τις τραυματισμένες. Οπότε όλα αυτά βοηθούν στην πιστοποίηση και στο να γίνει το έργο μας ακόμα πιο γνωστό και να πάρουμε βοήθεια. Δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε καν την εξέλιξη που θα είχε αυτό το εγχείρημα της «Κιβωτού» ούτε είχα σκεφτεί ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο με τόσα παιδιά. Όπως συνηθίζω να λέω είναι ένα θαύμα. Η «Κιβωτός» αποτελεί ένα σχέδιο που προϋπήρχε και εγώ απλά είπα «ναι» και ακολούθησα την μια ανάγκη μετά την άλλη. Σήμερα στις Βρυξέλλες έχουμε 10 παιδιά μαζι μας. Ξέρετε όταν μου το ανακοίνωσαν τους είπα ότι αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο που θα πρέπει να το βιώσουν και κάποια από τα μεγάλα παιδιά μας. Συγκεκριμένα είναι παιδιά λυκείου και ο λόγος που ήθελα να είναι μαζί μου αυτή τη στιγμή είναι για να μπορέσουν να ανοίξουν τα μάτια τους. Να δουν νέους ορίζοντες. Σήμερα θα βάλω τα ίδια παιδιά να παραλάβουν το βραβείο και το μήνυμα που θέλω να δώσω και στα ίδια είναι να βάζουν στόχους και να τους καταφέρνουν. Επειδή πρόκειται για παιδιά που βίωσαν άσχημα πράγματα στην αρχή της ζωής τους αυτά τα παιδιά τώρα θα πρέπει να καταφέρουν να «ζωγραφίσουν» τη δική τους ζωή. Ο Θεός έδωσε στον καθένα τα χρώματα και το πινέλο για να κάνει τη δική του… ζωγραφιά στο χέρι του είναι να θα την μαυρίσει ή όχι».

Με αφορμή τη βράβευση της «Κιβωτού» με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη», ο πατέρας Αντώνιος συνοδευόμενος από 10 παιδιά της Κιβωτού, επισκέπτονται για ένα τριήμερο τις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση του Δημήτρη Παπαδημούλη, με τον οποίον είχαν και κατ’ ιδίαν συνάντηση και συζήτηση, σχετικά με τους τρόπους ενθάρρυνσης, στήριξης και προβολής του σπουδαίου αυτού κοινωνικού έργου της «Κιβωτού».

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: