Όλα στο Φώς! Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εξαπάτησαν τον Λευτέρη Πανταζή! - Fanpage

Όλα στο Φώς! Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εξαπάτησαν τον Λευτέρη Πανταζή!

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες του 60χρονου και της συνεργού του – Ανάμεσα στα θύματά τους ο Λευτέρης Πανταζής – Ο 60χρονος εμφανιζόταν ως… άπορος, με μηδενική φορολογική δήλωση – Έπαιρνε ακόμα και επίδομα αλληλεγγύης! – Πως έστησαν την απάτη κατά του γνωστού τραγουδιστή – Η λεία τους ξεπερνά τις 280.000 ευρώ
Με απόφαση εισαγγελέα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ενός 60χρονου και μιας 39χρονης που κατηγορούνται για απάτη χιλιάδων εδώ. Ανάμεσα στα θύματα ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής, μια 70χρονη γυναίκα και αρκετοί άλλοι!

Όπως αποκαλύπτει το newsit.gr, ο 60χρονος που έχει συλληφθεί όχι μόνο εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή κι άλλους ανυποψίαστους πολίτες αλλά εμφανιζόταν ως… άπορος! Έκανε μηδενική φορολογική δήλωση (!), είχε ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, έπαιρνε επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είχε ακόμη και κάρτα για να αγοράζει φθηνότερα προϊόντα από κοινωνικό παντοπωλείο!

Η λεία του ζευγαριού φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τις 280.000 ευρώ. Στην κατοχή του 60χρονου είχαν βρεθεί, όταν τον έπιασαν οι αστυνομικοί, 108.000 ευρώ. Για να γλιτώσει την προφυλάκιση, όμως, είχε αρχίσει να… επιστρέφει λεφτά. Μόνο που αυτά ήταν περισσότερα και έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες τις 180.000 ευρώ!

Πρόκειται για τον ΚΑΛΑΤΖΑΚΗ Ευάγγελο του Δημητρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-2-1957 στην Κερατέα Αττικής

και την MBUGUA Salome Gathoni του James και της Julia γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένυα

Πώς εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή
Το κόλπο του 60χρονου ήταν απλό και είχε τον τρόπο του να προσεγγίσει τον Λευτέρη Πανταζή. Με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας και λόγω του ότι ο Λευτέρης Πανταζής είναι γνωστός φιλάνθρωπος, ο 60χρονος μαζί με 39χρονη καλλονή από την Κένυα, προσέγγισαν τον γνωστό τραγουδιστή εμφανιζόμενοι δήθεν ως επιχειρηματίες που θέλουν να προσφέρουν το φιλανθρωπικό τους έργο σε εκκλησίες και μοναστήρια.

Ο Λευτέρης Πανταζής πείστηκε για τις “αγαθές” προθέσεις του ζεύγους των “επιχειρηματιών” και δέχθηκε να κρατήσει στο σπίτι του ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που του έδωσαν και το οποίο περιείχε δήθεν μεγάλο χρηματικό ποσό, προορισμένο για τις φιλανθρωπίες. Αυτό, μέχρι ο Λευτέρης Πανταζής να βρει το κατάλληλο Μοναστήρι που θα δώσουν τα χρήματα, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε αγαθοεργίες.

Από εκεί και έπειτα το σατανικό ζευγάρι έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του προσεγγίζοντας εκ νέου το γνωστό τραγουδιστή, αυτή τη φορά προκειμένου να του προτείνουν μια καλή επένδυση με μεγάλο οικονομικό όφελος, από συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία.

Τελικά ο Λευτέρης Πανταζής τους έδωσε το ποσό των 60.000 ευρώ προκειμένου να τα επενδύσουν, λαμβάνοντας μάλιστα ως εγγύηση το περιεχόμενο του μικρού χρηματοκιβωτίου, που προορίζονταν βέβαια για τις… αγαθοεργίες του ζευγαριού.

Βέβαια όταν το ζευγάρι τσέπωσε το… παραδάκι εξαφανίστηκε για να υποστεί σοκ ο Λευτέρης Πανταζής καθώς άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και βρήκε δεσμίδες από φύλλα εφημερίδας κομμένα στο μέγεθος χαρτονομισμάτων!

Τα… γύρισε
Για να γλιτώσει την προφυλάκιση, ο 60χρονος κατηγορούμενος, αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Αποφάσισε να επιστρέψει τα λεφτά, όχι μόνο στον γνωστό τραγουδιστή (από τον οποίο είχε ξαφρίσει τις 60.000€), αλλά και σε μια 70χρονη γυναίκα, από την οποία επίσης είχε “φάει” περίπου 70.000 ευρώ και σε άλλα δυο θύματά του.

Ο 60χρονος μέσω του δικηγόρου του επικοινώνησε με τον Λευτέρη Πανταζή και του επέστρεψε τα χρήματα που του είχε “μασήσει”. Φυσικά αυτό δεν έγινε γιατί… μετάνιωσε για τα λεφτά που έχασε ο Λευτέρης Πανταζής και τα άλλα θύματά του αλλά με σκοπό να αντιμετωπιστεί ευνοϊκά από την Δικαιοσύνη.

Τελικά και παρά την καλή του πράξη, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του, καθώς φαίνεται πως τα θύματα του είναι πολλαπλάσια, σε σχέση με αυτά που διαπιστώθηκαν από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής εμφανίστηκαν άλλα δυο άτομα τα οποία είχαν εξαπατηθεί από τον 60χρονο.

Τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα
Δεδομένου πως μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση εμφανίστηκαν κι άλλα θύματα του ζευγαριού, η αστυνομία, με εντολή εισαγγελέα, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους. Υπάρχει η εκτίμηση πως με τον τρόπο αυτό, θα εμφανιστούν κι άλλοι πολίτες που έπεσαν θύματα της απάτης. Ο λόγος είναι απλός: Πολλοί είναι αυτοί που ακόμα δεν έχουν καταλάβει πως ο καλοντυμένος και φιλεύσπλαχνος επιχειρηματίας, δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν απατεώνα του κοινού Ποινικού Δίκαιου.

Όσοι πολίτες είτε έχουν πέσει θύματα είτε έχουν πληροφορίες για τη δράση των δυο κατηγορούμενων, μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9673358 και 210-9673353 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

πηγη

Αφήστε το σχόλιο σας: