Παρίσι: Άντρας χτύπησε γυναίκα στα οπίσθια σε λεωφορείο και καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλακή - Fanpage

Παρίσι: Άντρας χτύπησε γυναίκα στα οπίσθια σε λεωφορείο και καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλακή

 

Άνδρας ο οποίος χτύπησε τα οπίσθια μιας γυναίκας σε ένα λεωφορείο στο Παρίσι καταδικάστηκε σε τρίμηνη φυλάκιση στην πρώτη υπόθεση καταδίκης μετά την εφαρμογή νέου νόμου.

Ο άνδρας, όταν έμπαινε στο λεωφορείο, έριξε ένα «χαστούκι» στους γλουτούς της 21χρονης και έκανε ένα σχόλιο για τα στήθη της, προτού ο οδηγός του λεωφορείου σφραγίσει τις πόρτες και καλέσει την αστυνομία.

Ένας δικαστής στο Evry, νότια του Παρισιού, καταδίκασε τον άνδρα, ηλικίας 30 ετών, σε 3 μήνες φυλάκιση με την πράξη να θεωρείται ως άμεση σεξουαλική επίθεση, και επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ για τα σχόλια.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι το πρόστιμο ήταν το πρώτο το οποίο επιβλήθηκε βάσει νομοθεσίας που αποσκοπεί στην αποτροπή παρενοχλήσεων σε δημόσιους χώρους, οι οποίες είναι αρκετά συνηθισμένες στη Γαλλία.

Η υπουργός πίσω από τη νομοθεσία, η οποία προβλέπει πρόστιμα ύψους μέχρι και 750 ευρώ, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου.

Η ποινή έρχεται εβδομάδες έπειτα από ένα επεισόδιο βίαιης σεξουαλικής παρενόχλησης στο δρόμο καταγράφηκε σε κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Στο βίντεο, ένας άνδρας ο οποίος σφύριζε σε μια γυναίκα 22 ετών έξω από ένα καφέ του Παρισιού, την χτύπησε στο πρόσωπο, αφού εκείνη τον αντιμετώπισε με φωνές. Ο ύποπτος συνελήφθη στα τέλη Αυγούστου.

Σε διεθνές επίπεδο, το 33% των γυναικών αντιμετωπίζουν σωματική ή σεξουαλική βία, εκτιμούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Στη Γαλλία, πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 53% των γυναικών δήλωσαν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση.

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: