Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών: «Ο αστυνομικός με ποιο τρόπο θα κάνει τη σύλληψη με τριαντάφυλλα;» - Fanpage

Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών: «Ο αστυνομικός με ποιο τρόπο θα κάνει τη σύλληψη με τριαντάφυλλα;»

 

 

«Κάνουμε κριτική εκ του ασφαλούς γιατί δεν είμαστε στη θέση των συναδέλφων εκεί. Η αστυνομία έχει συγκεκριμένη πρακτική για το πως αντιμετωπίζει τα περιστατικά αυτά. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να κάνεις τη δουλειά σου παρά μόνο με αυτά που εκπαιδεύεσαι. Στα δικά μου τα μάτια δεν είδα κάποιο λιντσάρισμα, είδα συναδέλφους να προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες»,είπε στον Realfm 97, 8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος.

«Πάνε να επιληφθούν, να κάνουν τη δουλειά τους, να ασφαλίσουν τον άνθρωπο αυτό να μην κάνει άλλη ζημιά στον εαυτό του, στους γύρω του ή στους ίδιους. Προσπαθούμε να κάνουμε τα προβλεπόμενα από την υπηρεσία μέσα. Αυτή είναι η αστυνομική πρακτική για να ασφαλίσεις ένα άτομο. Κάποιον πολίτη που δεν γνωρίζει, τον ξενίζει αυτή η εικόνα. Αν αλλάξουμε την πρακτική, και ο αστυνομικός με ποιο τρόπο θα κάνει τη σύλληψη, με τριαντάφυλλα; Δεν βγαίνει ένας να εξηγήσει πως γίνεται η σύλληψη. Αν η σύλληψη γίνεται με τριαντάφυλλα, όλοι θα κυκλοφορούν ελεύθεροι «, συμπλήρωσε ο κ. Πάκος.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών υπογράμμισε πως «οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν καμία γνώση ποιος ήταν ο άνθρωπος αυτός, τι είχε προηγηθεί. Το »Α» και το »Ω» σε τέτοια περιστατικά είναι να διασφαλίσεις τον κάθε διερχόμενο και τη σωματική σου ακεραιότητα ακόμα και τον ίδιο άνθρωπο. Ο ρόλος του αστυνομικού είναι άχαρος αλλά αυτός είναι ο ρόλος του. Η εικόνα αυτή ξενίζει και τους δικούς μας ανθρώπους», εκτιμώντας ότι «πρέπει να βγει η ηγεσία να πει ποιες είναι οι εκπαιδεύσεις των αστυνομικών και όχι εμείς να επωμιζόμαστε το βάρος και να στοχοποιούμαστε στο τέλος λες και υπερασπιζόμαστε παρακρατική ομάδα. Ξαφνικά, βγάλαμε αυτούς τους ανθρώπους αντιεπαγγελματίες γιατί η εικόνα είναι σκληρή στα μάτια του απλού πολίτη. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνει και ο αστυνομικός και ο πολίτης στο κέντρο της Αθήνας».

Όπως σημείωσε ο κ. Πάκος, »το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει φαρ ουέστ, υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος. Όσον αφορά τη δράση των αστυνομικών, η θέση μου παραμένει η ίδια. Οι συνάδελφοί μου έχουν ήδη καταδικαστεί».

«Ο χαμός του συμπολίτη μας είναι τραγικό περιστατικό από μόνο του. Ουδείς είναι πιο ευαίσθητος από εμάς ή εμείς από οποιονδήποτε άλλο. Όλοι πρέπει να θρηνούμε όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών.

Ακούστε το ακόλουθο ηχητικό απόσπασμα:

http://media.enikos.gr/data/podcasts/597745_23ccc931f8-8c6e603f5569fa57.mp3

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας: