Πυκνά χιόνια για 2 μέρες και μέχρι -8 στη Θεσσαλονίκη: Θα το στρώσει μέσα στην πόλη - Fanpage

Πυκνά χιόνια για 2 μέρες και μέχρι -8 στη Θεσσαλονίκη: Θα το στρώσει μέσα στην πόλη

«Πολικές» θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας

Εξαιρετικά σφοδρή αναμένεται να είναι η κακοκαιρία «Μήδεια» για τη Θεσσαλονίκη, καθώς οι προγνώσεις κάνουν λόγο για χιονόστρωση και μέσα στην πόλη, αλλά και θερμοκρασίες μέχρι -8 με ολικό παγετό, κάτι που απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Ειδικότερα, κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα κεντρικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, κύριο χαρακτηριστικά της «Μήδειας» θα είναι οι σφοδρές χιονοπτώσεις αλλά και η διάρκεια της κακοκαιρίας που φαίνεται να μένει μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Ραγδαία θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να έχει το Σάββατο από -4 έως 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα χιόνια αναμένεται να φτάσουν μέχρι την παραλία της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, τα χιόνια θα αρχίσουν από το Σάββατο, ωστόσο θα έχουν διάρκεια με την πόλη να ντύνεται στα λευκά με χιονόστρωση και στο κέντρο. Χιονοπτώσεις θα υπάρχουν και την Κυριακή, ενώ από την Δευτέρα θα κοπάσουν.

Παράλληλα, η πόλη θα μπει στο «ψυγείο» με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους -8 την Κυριακή προς Δευτέρα.

Επιπλέον, στα λευκά θα ντυθούν οι περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το Σαββατοκύριακο, τόσο οι πεδινές όσο και οι ορεινές, αφού οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι σφοδρές και να διαρκούν όλο το διήμερο.

Μεγάλη είναι η πιθανότητα χιονόστρωσης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είναι σίγουρο ότι τα βόρεια προάστια της Αττικής θα ντυθούν στα λευκά.

Ο χιονιάς θα επισκεφτεί στην πρωτεύουσα αργά το απόγευμα της Κυριακής, με τι θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 2 – 7 βαθμούς, ωστόσο η ποσότητα του χιονιού που θα πέσει θα είναι τέτοια που θα το «στρώσει» γρήγορα σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Προβλήματα από την κακοκαιρία θα αντιμετωπίσουν η Κρήτη, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Πάτρα και η Λαμία, με τις περιοχές αυτές να δέχονται μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Αφήστε το σχόλιο σας: