Συμμορία 3 αντρών βίασαν ομαδικά 23χρονη σε λεωφορείο. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα θανατική ποινή - Fanpage

Συμμορία 3 αντρών βίασαν ομαδικά 23χρονη σε λεωφορείο. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα θανατική ποινή

 

 

Οι άνδρες μιας συμμορίας που καταδικάστηκαν για το βιασμό και τη δολοφονία μιας γυναίκας σε λεωφορείο στο Δελχί το 2012 καταδικάστηκαν με θανατική ποινή, σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ινδίας.

Ο Vinay Sharma, ο Pawan Gupta και ο Mukesh Singh, οι οποίοι ανέκαθεν υποστήριζαν την αθωότητά τους, αμφισβήτησαν την απόφαση του περασμένου έτους που επιβεβαίωσε τη θανατική ποινή τους.

Ο δικηγόρος των εναγομένων ζήτησε από τον πρόεδρο να ανατρέψει την καταδίκη τους.

Οι γονείς της Jyoti Singh ανακουφίστηκαν με την απόφαση της Δευτέρας, με τη μητέρα της, κα Asha Singh, να λέει ότι ήταν «πολύ χαρούμενα νέα».

“Είναι ένα μεγάλο μήνυμα για όλη την κοινωνία. Αυτή η απόφαση προορίζεται για την κοινωνία, τις γυναίκες και όλους εμάς,” δήλωσε ο πατέρας, κος Badrinath Singh, στους δημοσιογράφους.

Η Singh, μια φοιτήτρια φυσιοθεραπείας, βιάστηκε και σκοτώθηκε από μια συμμορία πέντε ανδρών και έναν έφηβο σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί της Ινδίας τον Δεκέμβριο του 2012.

Η 23χρονη γυναίκα γυρνούσε στο σπίτι από τον κινηματογράφο με έναν φίλο της, όταν μια συμμορία έξι αντρών χτύπησαν και άφησαν αναίσθητο τον φίλο της, πριν βιάσουν και βασανίσουν την άτυχη γυναίκα.

Η συμμορία την πέταξε στο δρόμο με τρομακτικές κακώσεις και η κοπέλα πέθανε 13 ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Η βαρβαρότητα της επίθεσης και η αποφασιστικότητα της να επιβιώσει ήταν αρκετή για την αστυνομία για να εντοπίσει τους δράστες.

Η υπόθεση ξεσήκωσε τους πολίτες της Ινδίας και οδήγησε σε βαρύτερες ποινές για σεξουαλικά εγκλήματα.

Τους τελευταίους μήνες μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων, κυρίως παιδιών, προκάλεσε μεγαλύτερη οργή στους πολίτες.

Μεγάλο ξεσηκωμό προκάλεσε τον Ιανουάριο η επίθεση συμμορίας μουσουλμάνων σε 8χρονο κορίτσι.

Το κορίτσι πέθανε όταν η συμμορία πολλών ανδρών την απήγαγε, της έδωσε με το ζόρι ναρκωτικά και τη βίαζε για μέρες μέσα σε ινδουιστικό ναό.

Αυτό οδήγησε στην εισαγωγή της θανατικής ποινής για βιασμούς κοριτσιών ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο κατά την τελευταία δεκαετία και η Ινδία κατατάσσεται στην 10η θέση παγκοσμίως βάσει του αριθμού καταδικασθέντων σε θάνατο.

Η Ινδία απέρριψε το αίτημα που υπέγραψε ο ΟΗΕ το 2007 σχετικά με τις εκτελέσεις.

Από τους 371 που καταδικάστηκαν σε θάνατο τον προηγούμενο χρόνο, οι 43 έλαβαν την τιμωρία αυτή για εγκλήματα που αφορούν θανατηφόρες σεξουαλικές επιθέσεις.

Αλλά η Ινδία πραγματοποιεί πολύ λίγες από αυτές τις εκτελέσεις.

Μόλις τέσσερις καταδικασθέντες εκτελέστηκαν τα τελευταία 25 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Dhananjoy Chatterjee το 2004 για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 14χρονου κοριτσιού.

Οι άλλες τρεις περιπτώσεις – οι οποίες έλαβαν χώρα το 2010, το 2011 και το 2015 – ήταν για τρομοκρατία.

διαφορετικό

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας: