Σε γιγαντιαίων διαστάσεων γκάφα ολκής, η οποία σπάνια συμβαίνει στα δικαστικά χρονικά φαίνεται πως εξελίσσεται η σχετική υπόθεση με τη λαθρεμπορία χρυσού αφού το βασικό αδίκημα πάνω στο οποίο χτίστηκε η συγκεκριμένη ογκώδης δικογραφία, όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει.
Την επισήμανση για ανυπαρξία αδικήματος λαθρεμπορίας σημείωσε χθες στις δικαστικές αρχές, που δεν είχαν συνειδητοποιήσει το όλο ζήτημα, ένας από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακόπουλος ενώ κατόπιν γνωστοποιήθηκε πως η αρμόδια εισαγγελέας της υπόθεσης επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών και ενημερώθηκε πως ο νόμος δεν επιβάλει δασμούς, συνεπώς δεν υπάρχει λαθρεμπορία, για εξαγωγές χρυσού στη γειτονική Τουρκία.
Έπειτα από αυτά τα γεγονότα, ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξης Κούγιας με αίτηση του ζήτησε την αποφυλάκιση του πελάτη του αφού όπως ισχυρίστηκε προέκυψαν νεότερα στοιχεία τα οποία αλλάζουν ριζικά το τοπίο της ποινικής αξιολόγησης.
Διαβάστε αναλυτικά την επίμαχη αίτηση αποφυλάκισης του συνηγόρου του Ριχάρδου Μυλωνά:
«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.
Κατόπιν αυτού, όπως επισημαίνει, «και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία “Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών”».
Πηγή; diaforetiko.gr