Θανατική ποινή για τους παιδόφιλους στην Ινδία - Fanpage

Θανατική ποινή για τους παιδόφιλους στην Ινδία

 

Θανατική ποινή για τους παιδόφιλους στην Ινδία

Μία πολιτεία της Ινδίας ενέκρινε τη θανατική ποινή για τους παιδεραστές που βιάζουν μικρά κορίτσια, ηλικίας κάτω των 12 ετών. Το σχετικό νομοσχέδιο, που έχει τίτλο «μέθοδος τιμωρίας», ψηφίστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνέλευση της Madhya Pradesh την περασμένη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής υπουργός Shivraj Singh Chouhan (που απεικονίζεται) δήλωσε: «Οι άνθρωποι που βιάζουν 12χρονες κοπέλες δεν είναι άνθρωποι, είναι δαίμονες. Δεν έχουν το δικαίωμα να ζουν. “

Πρόσθεσε: «Υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία που μπορούν να σωφρονιστούν μόνο με αυστηρές τιμωρίες. Θα ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο την κοινωνία ενάντια σε τέτοιου είδους εγκλήματα ».

Το μόνο που απομένει για να εφαρμοστεί και να ισχύσει ο συγκεκριμένος νόμος, είναι να εγκριθεί από τον πρόεδρο κι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο θέτει επίσης την ελάχιστη ποινή για τους βιαστές παιδιών στα 14 χρόνια φυλάκισης και για τους υπόλοιπους βιαστές στα 20 χρόνια.

Οι εκστρατείες κατά των βιασμών, προειδοποίησαν ότι η θανατική ποινή μπορεί να παρακινήσει τους βιαστές παιδιών να δολοφονούν τα θύματά τους για την εξάλειψη των αποδεικτικών στοιχείων, επειδή η ενοχή τους μπορεί να αποκαλυφθεί από τη μαρτυρία ενός βιασμένου παιδιού.

Η πολιτεία Maydha Pradesh, στην κεντρική Ινδία, είναι Πέμπτη στη σειρά των ινδικών πολιτειών με το μεγαλύτερο πληθυσμό, αλλά έχει τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων βιασμού.

Το 2016 οι 4.900 βιασμοί από τους 39.000 αναφερόμενους βιασμούς στην Ινδία, ήταν στη συγκεκριμένη πολιτεία. Σχεδόν τα μισά από τα θύματα ήταν ανήλικοι.

Η θανατική ποινή είναι νόμιμη ποινή στην Ινδία και γίνεται με απαγχονισμό. Έχει πραγματοποιηθεί μόνο πέντε φορές από το 1995.

Τον Νοέμβριο του 2012, η ​​Ινδία ψήφισε κατά του σχεδίου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της θανατικής ποινής σε όλο τον κόσμο.

Ποια άλλα εγκλήματα τιμωρούνται με θάνατο στην Ινδία;

Αν κάποιος είναι μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης και διαπράξει ένα κύριο αδίκημα.

Αν κάποιος στρατευθεί ή επιχειρήσει να διεξάγει πόλεμο ή να υποκινήσει τη διεξαγωγή πολέμου ενάντια στην κυβέρνηση της Ινδίας

Η ανταρσία στις ένοπλες δυνάμεις, ή εάν εμπλακεί κάποιος σε ανταρσία

Δίνοντας ή κατασκευάζοντας πλαστά αποδεικτικά στοιχεία με πρόθεση, ώστε να καταδικάσει κάποιον για μια αξιόποινη πράξη που.

Δολοφονία 

Υποκίνηση της αυτοκτονίας ενός ανηλίκου

Βοηθώντας ή υποβοηθώντας στο να καεί ζωντανή μια χήρα με τον νεκρό σύζυγό της

Απαγωγή, κατά τη διάρκεια της οποίας το θύμα κρατήθηκε για λύτρα ή άλλους καταναγκαστικούς σκοπούς

Διακίνηση ναρκωτικών σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αδικημάτων

Ληστεία με δολοφονία σε περιπτώσεις όπου μια ομάδα πέντε ή περισσότερων ατόμων διαπράττουν ληστεία και ένας από αυτούς διαπράττει δολοφονία στο πλαίσιο αυτού του εγκλήματος, όλα τα μέλη της ομάδας καταδικάζονται σε θανατική ποινή.

Βιασμός εάν ο δράστης προκαλέσει τραυματισμούς που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο ή την αναπηρία του θύματος σε μόνιμη κατάσταση.

Μόνο στην πόλη Γκουτζαράτ, τιμωρείται με θανατική ποινή η παραγωγή και η πώληση δηλητηριασμένης αλκοόλης με αποτέλεσμα το θάνατο

διαφορετικό

Αφήστε το σχόλιο σας: