ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βουλή – Live η ψηφοφορία για την αλλαγή φύλου – Καυγάδες και φωνές! Μητσοτάκης κατά Τσίπρα, Λεβέντης κατά Βούτση, Κοντονής κατά Χρυσής Αυγής

 

– Κυριάκος Μητσοτάκης: Κωμικό να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού, αυτά, στους ΑΝΕΛ – Χρησιμοποιείτε ακόμη και τους διεμφυλικούς για να ξεφύγετε από το αδιέξοδο – Κοντονής σε Χρυσή Αυγή: Για του Χριστού την πίστη την αγία σκοτώσατε τον Φύσσα; – Άγριος καυγάς Λεβέντη – Βούτση! – Θρίλερ η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύ…


 

– Κυριάκος Μητσοτάκης: Κωμικό να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού, αυτά, στους ΑΝΕΛ – Χρησιμοποιείτε ακόμη και τους διεμφυλικούς για να ξεφύγετε από το αδιέξοδο – Κοντονής σε Χρυσή Αυγή: Για του Χριστού την πίστη την αγία σκοτώσατε τον Φύσσα; – Άγριος καυγάς Λεβέντη – Βούτση! – Θρίλερ η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου – «Αντάρτες» και στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ – Ολονύχτιο… μασάζ στους βουλευτές – Παρών αποφάσισε τελικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη – Θα ψηφίσει ΝΑΙ ο Θεοχαρόπουλος – Καταψηφίζουν ΝΔ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων – Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη θα καταψηφίσει την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης – Δείτε live τη συζήτηση και την ψηφοφορία ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ από το live blog του newsit.gr όσα γίνονται στη Βουλή

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. Διαρροές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προς το «όχι» προσανατολίζεται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε ξανά. Η διαδικασία για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου θα ολοκληρωθεί στις 13:00 το μεσημέρι, με ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όσα γίνονται στη Βουλή από το live blog του newsit.gr

Το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα δεν είναι ωραία πράγματα», είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

Η φράση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του Νίκου Βούτση.

«Είναι ωραία πράγματα;», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας την «έκρηξη» του αρχηγού της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος είπε «Ντροπή σας!» απευθυνόμενος στον κ. Βούτση.

Θέλετε Επιδερμική Σύσφιξη? Νέα 4-πλη Τεχνολογία SMASH BODY στα DNA center!

Πρόταση να… «σπάσει» το νομοσχέδιο

Οι διαρροές και ο φόβος να καταψηφιστεί ακόμη και από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι ο λόγος που «έπεσε» στο τραπέζι μια εναλλακτική πρόταση. Αφορά στο άρθρο 3, που αποτελεί και τον «πυρήνα» του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Ουσιαστικά, αυτό που ορίζει το άρθρο 3 είναι η ελευθερία των ανθρώπων, άνω των 15 ετών, να δηλώνουν το φύλο τους, χωρίς να έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αλλαγή φύλου και χωρίς ιατρικές γνωματεύσεις.

Οι «διαρροές» που προέκυψαν από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες οφείλονται -κυρίως- στη διάταξη για τα 15 έτη.

Η εναλλακτική πρόταση

Η πρόταση που έχει στα χέρια του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είναι να «σπάσει» το άρθρο 3 σε δύο σκέλη. Το ένα θα περιλαμβάνει την διάταξη για την ελευθερία του ατόμου να δηλώνει το φύλο του, χωρίς τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις. Το δεύτερο σκέλος θα περιλαμβάνει τη διάταξη για τα 15 έτη.

Με αυτόν τον τρόπο, οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να καταψηφίσουν τη διάταξη για τα 15 έτη, αλλά να «περάσει» το πιο σημαντικό σκέλος του νομοσχεδίου.

Οι… επίφοβοι

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το νομοσχέδιο είναι στον… αέρα. Άγνωστο παραμένει ποιοι τελικά θα το ψηφίσουν και ποιοι θα το καταψηφίσουν.

Πέρα από τους ΑΝΕΛ που εδώ και μέρες εκφράζουν αντιρρήσεις, υπάρχουν «φωνές» και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάποιοι έχουν δηλώσει ότι ίσως καταψηφίσουν. Μέχρι τις 13:00 που θα γίνει η ψηφοφορία, βέβαια, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Θα παίξει ρόλο και το λεγόμενο «μασάζ» βέβαια.

Τι θα κάνουν τα κόμματα

Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων έχουν ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν, τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν επί της αρχής αλλά θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3. «Ναι» θα ψηφίσουν οι βουλευτές του Ποταμιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε να ψηφίσει «ναι» επί της αρχής και «όχι» στο άρθρο 3, που προβλέπει την αλλαγή φύλου στα 15.

Οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δηλώσει ότι έχουν ενστάσεις η βουλευτής Γεωργία Γεννιά και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Ο Νίκος Γάκης φαίνεται να κάνει… «στροφή» υπέρ του «ναι», ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι θα κάνει ο Μάρκος Μπόλαρης.

Υπάρχει το ενδεχόμενο, αν καταψηφίσουν οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο να πάρει 150 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι). Χρειάζεται ακόμη μια για να περάσει.

via newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories